ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Αυτό το Σάββατο… καθόμαστε μέσα

Θα πούμε ένα μεγάλο Όχι στον καύσωνα, θα πάρουμε αγκαλιά τον ανεμιστήρα και θα ζήσουμε μια σαββατιάτικη περιπέτεια… εσώκλειστη.

Αυτό το Σάββατο… καθόμαστε μέσα

Τα Σάββατα είναι η καλύτερη μέρα για να βγαίνεις. Από το πρωί, όχι για ένα-δυο ποτά μόνο το βράδυ. Είναι τέλειο να οργανώνεις την μέρα σου, να ξέρεις ότι έχεις την άνεση να πιεις κι έναν καφέ με την ησυχία σου, να δεις και κάτι στην πόλη που σε έψηνε όλη την βδομάδα. Μετά μια σύντομη απογευματινή χαλάρωση, και έξω πάλι για διασκέδαση.

Και αυτά είναι τα ιδανικά Σάββατα. Δηλαδή τα Σάββατα που δεν έχει καύσωνα. Κι επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να βγούμε σοβαρά από το σπίτι – εκτός από μία εξαίρεση – αυτό το Σάββατο σου έχουμε έναν τέλειο οδηγό για να το ζήσεις σωστά, κι ας είσαι στο σπίτι, με τον ανεμιστήρα αγκαλιά. Οπλίσου με υπομονή και πάμε.

Βήμα πρώτο: Η αναγκαία (δυστυχώς) έξοδος
Βέβαια, αναγκαία δεν θα ήταν αν ήσουν φρονίμων παιδί. Αλλά εμείς δεν είμαστε, και επίσης η πενθήμερη εργασία δεν το κάνει εύκολο να είσαι. Συνεπώς θα σου πούμε να βγεις για λίγο από το σπίτι σου, αφού πιεις καφεδάκι και φύγει η τσίμπλα από το μάτι, και να πας μια βόλτα από την λαϊκή της γειτονιάς σου. Αρχικά επειδή πρέπει να σε δει λιγάκι ο ήλιος (yay βιταμίνη D!), έπειτα επειδή θα ψωνίσεις ό,τι χρειάζεσαι για να μαγειρέψεις. Και για να πάρεις πολλά φρούτα. Με τέτοια ζέστη, είναι από τους πιο δυνατούς συμμάχους που έχουμε τα φρουτάκια.

Βήμα δεύτερο: Απεταξάμην τον ιδρώτα
Ντους γρήγορα, πάρε μια ανάσα, βάλε τα φρούτα στο ψυγείο.

Βήμα τρίτο: Οργάνωσις
Πάρε τηλέφωνο φίλους. Κάποιοι μπορεί να λείπουν, κάποιοι να είναι μαζόχες και να έχουν κανονίσει έξοδο. Κάποιοι μπορεί να είναι έξυπνοι και να σου πουν ότι δεν θα βγουν από το σπίτι ούτε καν για να αράξουν στο δικό σου—αν έχεις κλιματιστικό, μην ανησυχείς, θα έρθουν ούτως ή άλλως. Το σίγουρο είναι πως θα βρεις δυο-τρία άτομα να αράξετε το βράδυ και να βρείτε την χαμένη δροσιά.

Βήμα τέταρτο: Φτιάξε την διάθεσή σου
Η έντονη ζέστη και η αφυδάτωση που προκαλεί η έντονη ζέστη σκοτώνουν την διάθεσή μας. Συνεπώς, εκτός του να πίνεις πολύ κρύο νερό, φρόντισε να μπεις στο κατάλληλο mood για να περάσεις ένα Σάββατο τέλειο, και όχι ένα Σάββατο που θα σε κάνει να νιώθεις ότι δεν έκανες τίποτα απολύτως. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ταυτίζουν το να κάθονται μέσα και να χαλαρώνουν με την αδράνεια, και αυτή είναι μια νοοτροπία που δεν χρειάζεσαι. Το να περιποιείσαι τον εαυτό σου, ειδικά όταν έξω σκάει ο τζίτζικας, δεν θα είναι ποτέ χαμένος χρόνος. Βάλε μουσική, κάνε βιντεοκλήση κάποιον φίλο από μακριά και πείτε τα νέα σας όσο κάνεις τις κλασικές σαββατοδουλειές του σπιτιού.

Βήμα πέμπτο: Αν δεν αντέχεις την ζέστη, βγες απ’ την κουζίνα
Όχι, σοβαρά, τα λαχανικά σού είπαμε να τα πάρεις για να φτιάξεις κάτι που χρειάζεται το μίνιμουμ μαγείρεμα, και σίγουρα μαγείρεμα που δεν απαιτεί να είσαι πάνω απ’ την καυτή κατσαρόλα, να επιβλέπεις. Όχι, αλήθεια, φαντάσου να έχει καύσωνα κι εσύ να προσπαθείς να φτιάξεις ριζότο. Ό,τι χειρότερο. Πάρε μερικές πανεύκολες, καλοκαιρινές ιδέες που προτείναμε εδώ

Βήμα έκτο: Αλκοόλ
Ένα σφηνάκι, για το κουράγιο, μη φανταστείς. Έχεις χρόνο ακόμα. Και ένα ντους, γιατί σίγουρα ίδρωσες πάλι με δουλειές και μαγειρική.

Βήμα έβδομο: Τελευταίο τσεκ
Φαγητό, έτοιμο. Μουσική, δυνατά. Φίλοι, καθ’ οδόν. Το τι θα επιλέξετε να κάνετε με την βραδιά σας, το αφήνουμε πάνω σας. (Από σημειωτική ανάλυση ρωσικής λογοτεχνίας μέχρι κάψιμο στο Netflix, δική σας είναι η ζωή.) Μπύρες πολλές να έχετε και όρεξη για κουβέντα. Κι ελπίζουμε το επόμενο Σάββατο να νιώθουμε όλοι πιο άνθρωποι, και να τα πούμε στα μπαράκια του κέντρου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το καλό πρέπει να το παίρνουμε όπου το βρίσκουμε."

Κωστής Παλαμάς, 1859-1943, Ποιητής

  • 1740 – Η Μαρία Θηρεσία αναλαμβάνει τον θρόνο της Αυστρίας.
    1827 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
    1922 - Έναρξη διαπραγματεύσεων για την Συνθήκη της Λωζάνης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY