ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Πρώην ρατσιστής κάνει παιδί, μετανιώνει για όλα

Αυτή είναι η αισιόδοξη ιστορία του Bryon, πρώην ρατσιστή που έσβησε τα τατουάζ του και επέστρεψε από το σκοτάδι στο φως.

Πρώην ρατσιστής κάνει παιδί, μετανιώνει για όλα

Ο κύριος στις φωτογραφίες (ναι, και στις δύο φωτογραφίες) είναι ο Bryon Widner, πρώην μέλος ρατσιστικών οργανώσεων για 16 συναπτά έτη και συνιδρυτής του Vinlanders Social Club, διαβόητης ρατσιστικής οργάνωσης στην Ιντιάνα των ΗΠΑ.

Το 2005, παντρεύτηκε την Julie Larsen και ένα χρόνο αργότερα, το ζευγάρι απέκτησε παιδί. Κι αυτή ήταν η αρχή του τέλους. Ο Bryon αποφάσισε να αφήσει μια για πάντα την νεοναζιστική οργάνωση στην οποία ανήκε. Πέρασαν, όμως, χρόνια απειλών ενάντια στη ζωή του και επιθέσεων μέχρι να καταφέρει να γίνει, όπως το θέτει ο ίδιος, «ξανά άνθρωπος».Οι προσπάθειές του να επανενταχθεί στην κοινωνία υπονομεύονταν, όπως ήταν αναμενόμενο, και από τα πολλά τατουάζ στο πρόσωπό του, τα οποία ήταν όχι μόνο τρομακτικά αλλά και έκδηλα ρατσιστικά (δεν ξέρουμε αν παρατηρείτε αυτό το «αίμα, τιμή» εκεί κάτω από τον λαιμό του, αγαπητοί έλληνες αναγνώστες).

Η σύζυγός του φοβόταν πως θα κάνει κάτι εξτρίμ προκειμένου να τα σβήσει, τόσο απεγνωσμένος που ήταν. «Ήμουν πανέτοιμος να βουτήξω το κεφάλι μου σε οξύ» δήλωσε ο ίδιος σε μια συνέντευξή του στο Associated Press.

H Julie τελικά επικοινώνησε με τον Daryle Lamont Jenkins, έναν αντιρατσιστή ακτιβιστή, που την έφερε σε επαφή με την οργάνωση Southern Poverty Law Center. Μετά από αρκετές εβδομάδες συναντήσεων και αξιολογήσεων, οι άνθρωποι του SPLC έκριναν ότι ο Bryon ήταν όντως έτοιμος να επανενταχθεί στην κοινωνία και συμφώνησαν να τον βοηθήσουν να αφαιρέσει τα τατουάζ του. Βρήκαν έναν πλαστικό χειρουργό που δέχθηκε να αναλάβει την διαδικασία, και έναν ανώνυμο δωρητή που έδωσε 35.000 δολάρια για τον σκοπό.

Η πλήρης αφαίρεση χρειάστηκε ενάμισι χρόνο και περισσότερες από δώδεκα τρομερά επίπονες επεμβάσεις. Πολλές φορές μεσολαβούσαν μέρες ώσπου να υποχωρήσουν το κάψιμο, οι φουσκάλες και το πρήξιμο στο πρόσωπο για να μπορέσουν οι γιατροί να προχωρήσουν στην επέμβαση. Κάποια στιγμή, όμως, το θαύμα έγινε.Η ιστορία του Bryon έγινε ντοκιμαντέρ, με τίτλο Erasing Hate (Σβήνοντας το Μίσος) αλλά και μεγάλου μήκους ταινία, με τίτλο Skin (Δέρμα) και πρωταγωνιστή τον Jamie Bell από το Billy Elliot στον ρόλο του Bryon.

Ένας μόνο απεγνωσμένος έφηβος να αλλάξει γνώμη και να απομακρυνθεί από ρατσιστικές ιδεολογίες και ομάδες, σε αυτούς τους γεμάτους μίσος και διχασμό καιρούς, θα είναι μια νίκη για τον Bryan, ο οποίος έστειλε μιλώντας στο Bored Panda την εξής συμβουλή στους νέους: «Δεν χρωστάς τίποτα σε κανέναν, σε παρακαλώ κάνε ένα βήμα πίσω και συνειδητοποίησε ότι αυτός ο κόσμος πάντα θα σε πολεμάει. Πριν πετάξεις την ζωή σου στα σκουπίδια, σταμάτα να σκάβεις τον λάκκο σου, και θυμήσου πως το μίσος έχει συνέπειες».

Πηγή: Bored Panda 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η συνήθεια είναι το εκτροφείο των σφαλμάτων."

Βίκτωρ Ουγκώ, 1802-1885, Γάλλος συγγραφέας

  • 1282 - Πέθανε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μιχαήλ Η'
    1922 - Γεννήθηκε ο τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης.
    1941 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία και η Ιταλία κηρύσσουν τον πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

© 2002-2019 MEDIA2DAY