ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Πώς να είσαι πιο κουλ στα social media

Όλοι θέλουν να δείχνουν πιο κουλ στα social media, και αν θέλεις κι εσύ, σου έχουμε μερικές επίπονα ρεαλιστικές συμβουλές.

Πώς να είσαι πιο κουλ στα social media

Για να έκανες κλικ σε αυτό το κείμενο, πιθανότατα θέλεις να δείχνεις πιο κουλ στα social media. Θες να ανεβάσεις τις μετοχές σου, με όποια έννοια κι αν το εννοείς. Εντάξει. Έχουμε ένα “γιατί;” να αντηχεί κάπου βαθιά μες στο κεφάλι μας, μιας και το πόσο κουλ δείχνει κάποιος στα social με το πόσο κουλ είναι στην αληθινή ζωή, πολύ επιβεβαιωμένα πλέον είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Αλλά και πάλι, είμαστε εδώ για να σε βοηθάμε, και θα σε βοηθήσουμε. Αυτή είναι μια λίστα με απλές συμβουλές για το πώς να γίνεις καλύτερος χρήστης social media, ανάλογα με το πόσο προχωρημένος χρήστης είσαι.

Συμβουλές για αρχάριους
1. Κοίτα την φωτογραφία που αποφάσισες να μοιραστείς με τους φίλους σου. Κοίτα την καλά. Αν μοιάζει σαν κάτι που ένα άτομο πέντε χρόνια νεότερό σου θα χαρακτήριζε κιτς, μην την μοιραστείς.

2. Το να κάνεις like στον εαυτό σου είναι απαράδεκτο. Συγγνώμη, δεν χωράει κουβέντα εδώ.

3. Αν έχεις στην λίστα των φίλων σου συγγενείς, φρόντισε να επικοινωνείς μαζί τους μόνο μέσω μηνυμάτων. Μην αφήνεις μακροσκελή σχόλια στις δημοσιεύσεις τους. Τσακίρ κέφι, αν ανεβάσουν κάτι πολύ ωραίο, άσε από κάτω μια καρδούλα που τα λέει όλα.

4. Μην δέχεσαι αιτήματα φιλίας από άτομα που δεν ξέρεις. Το ίντερνετ, σε γενικές γραμμές, να θυμάσαι ότι θέλει μόνο το κακό σου.

5. Αν έχεις μικρά παιδιά, μην ανεβάζεις φωτογραφίες τους. Ποτέ δεν ξέρεις τι κακό μπορεί να συμβεί.

6. Αν, πάλι, θες να γράψεις μια καλημέρα και να την μοιραστείς με όλα τα φιλαράκια σου, αυτό είναι κουλ. Η κοινότητα του ίντερνετ έχει αποφανθεί ότι είναι από τις λίγες ειλικρινείς πράξεις καλοσύνης που έχουν μείνει σ’ αυτήν την απέραντη χωματερή που αποκαλούμε διαδίκτυο, και επίσης καλημέρα και σε ‘σένα.

Συμβουλές για προχωρημένους
1. Αν πέρασες εφηβεία στα μέσα της δεκαετίας του 2000, τότε θα έπρεπε ήδη να ξέρεις ποια από τα δημοφιλή τραγούδια εκείνης της εποχής έχουν αποκτήσει διαχρονική αξία, ποια είναι ειρωνικές ένοχες απολαύσεις και ποια θα κάνουν τους φίλους σου να στραβώσουν και να αναρωτηθούν γιατί δεν ακούς καλύτερη μουσική. Με απλά λόγια, Fergalicious καλό, How to save a life όχι.

2. Σταμάτα να γκρινιάζεις απλά για να γκρινιάξεις. Όλοι θέλουμε να γκρινιάξουμε, όλοι χάλια περνάμε. Αν είναι να το κάνεις, γράψε κι ένα καλό αστείο. Κάνε ένα ποστ που κράζεις συγκεκριμένο άτομο. Ξεκίνα καυγά με κάποιον influencer που μισείς, κάτι για να το κάνεις ενδιαφέρον. Η γκρίνια για την γκρίνια δεν είναι κουλ.

3. Αν σου αρέσει να γράφεις αστεία, χαιρόμαστε. Είναι ωραία τα αστεία. Αν θες να είσαι κουλ τύπος που γράφει ωραία αστεία, φρόντιζε τα αστεία σου να περνούν πρώτα από μια επιτροπή δυο-τριών φίλων, ώστε να δημοσιεύονται μόνο τα καλά.

4. Βάλε τους φίλους σου να σε βγάζουν φωτογραφίες, και ειδικά τους φίλους με καλύτερη κάμερα κινητού από την δική σου.

5. Μην προσπαθείς σώνει και καλά να έχεις άποψη για κάθε τι που λέει ο κόσμος. Τα θέματα προς συζήτηση αλλάζουν στα social media κάθε δύο μέρες, από το πιο ηλίθιο μέχρι το πιο σοβαρό, και δεν γίνεται να έχεις άποψη για όλα. Είναι λιγάκι ναρκισσιστικό, και – σε αντίθεση με αυτό που μπορεί να πιστεύεις από τις δημοσιεύσεις τους – οι νάρκισσοι δεν είναι τόσο κουλ.

6. Μην μαλώνεις με άκυρους για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Δηλαδή, αλήθεια τώρα; Δεν κουράστηκες; Σοβαρά, δεν νιώθεις κουρασμένος; Το να δείχνεις μονίμως κουρασμένος είναι απαραίτητο συστατικό για να δείχνεις κουλ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Το καλό πρέπει να το παίρνουμε όπου το βρίσκουμε."

Κωστής Παλαμάς, 1859-1943, Ποιητής

  • 1740 – Η Μαρία Θηρεσία αναλαμβάνει τον θρόνο της Αυστρίας.
    1827 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
    1922 - Έναρξη διαπραγματεύσεων για την Συνθήκη της Λωζάνης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY