ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Μικρές καθημερινές πράξεις καλοσύνης

Έστω και μία να κάνεις κάθε μέρα, θα νιώσεις πως είσαι πιο ήρεμος, ότι καταλαβαίνεις καλύτερα τους ανθρώπους…

Μικρές καθημερινές πράξεις καλοσύνης

Η καλοσύνη υπάρχει παντού γύρω σου. Αρκεί να ξέρεις να την βλέπεις. Είναι ο τύπος που μπορεί να κρατήσει το ασανσέρ για να μπεις. Είναι ένα χαμόγελο από το πουθενά. Μπορεί να είναι και κάτι τόσο ανούσιο, όπως κάποιος να κάνει στην άκρη για να προχωρήσεις πιο γρήγορα. Δεν πρέπει να έχουμε δεδομένη την καλοσύνη των ανθρώπων. Και, όσο περισσότερο μπορούμε, πρέπει να προσπαθούμε να είμαστε κι εμείς καλοί, να σκεφτόμαστε τους άλλους.

Έχουμε μερικές ιδέες για πράγματα τόσο απλά και χαζούλικα, που δεν θα καταλάβεις ότι κάνουν την διαφορά. Αλλά, πίστεψέ μας, θα κάνεις κάποιον να χαμογελάσει.

*Χαμογέλα. Ένα χαμόγελο πολλές φορές είναι αρκετό για να φωτίσεις την ημέρα κάποιου. Και, ναι, το κλισέ ισχύει· τα χαμόγελα είναι μεταδοτικά.
*Πες “σ’ αγαπώ”. Υπάρχει σίγουρα κάποιο άτομο στην ζωή σου που έχει καιρό να σε ακούσει να το λες, και θα ήταν όμορφο να του το θυμίσεις, χωρίς κανέναν λόγο.
*Κέρνα έναν καφέ. Κάποιον στην δουλειά, κάποιον φίλο σου, ακόμα και τον επόμενό σου στην ουρά στην καφετέρια—αυτό, μάλιστα, σε αρκετά καφέ της Αμερικής είναι έθιμο, να πληρώνει ο ένας για τον καφέ του επόμενου. Μας φαίνεται πολύ όμορφη ιδέα.

*Δώσε σε κάποιον την θέση σου στα μέσα. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να την χρειάζεται περισσότερο από εσένα.
*Αν οδηγείς, άφησε κάποιον να σε προσπεράσει. Μπορεί να βιάζεται περισσότερο από εσένα.
*Βοήθα κάποιον με κάποια δουλειά. Αν έχεις λίγο χρόνο να αφιερώσεις για να βοηθήσεις κάποιον στην δουλειά, ή κάποιον φίλο σου, καν’ το. Η επιβράβευσή σου είναι εκείνο το τέλειο συναίσθημα ότι ήσουν χρήσιμος για κάποιον άλλο άνθρωπο. Μην το υποτιμάς ποτέ αυτό το συναίσθημα.

*Αν έχεις φίλους με παιδί, προσφέρσου να τους το προσέξεις για ένα βράδυ, να βγουν κι εκείνοι για να νιώσουν λίγο άνθρωποι. Για την ακρίβεια, αυτό θεωρείται τεράστια πράξη καλοσύνης.
*Μαγείρεψε για τους φίλους σου. Ή για έναν ηλικιωμένο σου γείτονα. Ή για έναν μη ηλικιωμένο γείτονα—που έχετε μία κάποια σχέση, έστω.
*Αν κάποιος φίλος σου έχει κάποιο πρόβλημα στο σπίτι, και εσένα πιάνει το χέρι σου… του γλυτώνεις λεφτά από μάστορα και θα σε αγαπάει πιο πολύ. Και πιθανότατα θα σου μαγειρέψει κάτι.

*Φέρσου όμορφα σε σερβιτόρους, ντελιβεράδες, σε κάθε άνθρωπο που σου προσφέρει μια υπηρεσία. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή σε αυτό.
*Και ν’ αφήνεις φιλοδώρημα σε αυτούς που σε σερβίρουν. Κάθε φορά.
*Κάνε κάποιον να γελάσει. Εξαιρετικά ικανοποιητικό για όλους, από τα πιο όμορφα πράγματα που κάνουμε οι άνθρωποι ο ένας για τον άλλο. Αν το δεις λίγο ρομαντικά, το ότι μας αρέσει να βρισκόμαστε με παρέα και να κάνουμε ο ένας τον άλλο να γελάει είναι από τις πιο περίτρανες αποδείξεις ότι το ανθρώπινο είδος είναι άξιο σωτηρίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι στη φύση του ανθρώπου να σκέφτεται λογικά και να ενεργεί παράλογα."

Ανατόλ Φρανς

  • 1906 - Το S-O-S υιοθετείται ως επίσημο σήμα ύπαρξης κινδύνου.

    1943 - Ο Λίβανος κερδίζει την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY