ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

6 μήνες τον χρόνο δουλεύουμε για να πληρώσουμε τους φόρους

180 μέρες δουλεύουμε οι Έλληνες για να πληρώσουμε τους φόρους μας, σύμφωνα με την έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών.

6 μήνες τον χρόνο δουλεύουμε για να πληρώσουμε τους φόρους

Αν δουλεύεις στην Ελλάδα, σήμερα κλείνεις ακριβώς ένα μήνα από την τελευταία ημέρα της χρονιάς που δούλεψες μόνο για να πληρώσεις τους φόρους σου.

Από την 30η Ιουνίου και μέχρι το τέλος της χρονιάς, δουλεύεις μόνο για όλα τα υπόλοιπα έξοδά σου. Από φόρους είσαι καλυμμένος.

Ακούγεται τρομακτικό; Κι όμως, αυτό λέει η ετήσια έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜ) που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, το 2019 θα δουλέψουμε 73 ημέρες για έμμεσους φόρους, 46 για άμεσους και 61 για κοινωνικές εισφορές. Η Ελλάδα είναι η τέταρτη χειρότερη μεταξύ των χωρών της ΕΕ −μας ξεπερνούν Βέλγιο, Αυστρία και Γαλλία.

Κάθε χρόνο από το 2009 και μετά προστίθενται κατά μέσο όρο 3,5 επιπλέον ημέρες
εργασίας του μέσου πολίτη για το κράτος.

Η συνολική επιβάρυνση από φόρους και εισφορές (78 δις το 2019) είναι σχεδόν διπλάσια
από το ποσό που καταβάλλουν τα νοικοκυριά (42 δις το 2017) για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών, δηλαδή στέγαση, διατροφή, μεταφορές και ένδυση.

Περισσότερα κακά νέα, στην αναλυτική έρευνα, στο αρχείο που επισυνάπτεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο ιδεαλιστής περπατά στις μύτες των ποδιών του, ο υλιστής στις φτέρνες του."

Malcolm de Chazal, Φιλόσοφος

  • 480 π.Χ. – Ναυμαχία του Αρτεμισίου: Ο ενωμένος ελληνικός στόλος υπό το Σπαρτιάτη ναύαρχο Ευρυβιάδη εξαναγκάζει σε υποχώρηση τον περσικό στόλο στο ακρωτήριο Αρτεμίσιο της Βόρειας Εύβοιας.
    1933 - Στην Ινδία αποφυλακίζεται κάτισχνος μετά από 8 ημέρες απεργίας πείνας ο Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος είχε ξεκινήσει την απεργία, διαμαρτυρόμενος για τη νέα σύλληψή του από τις βρετανικές αρχές.
    1939 - Υπογραφή Συμφώνου μη Επίθεσης μεταξύ Γερμανίας και Σοβιετικής Ένωσης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY