ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

10 φορές που είναι καλύτερο να μην πεις τίποτα

Κάποιες φορές, είναι καλύτερο να κλείσεις το στόμα σου και να αφήσεις ορισμένα πράγματα να περάσουν. Επειδή κανείς δεν έχει χρόνο για καυγάδες.

10 φορές που είναι καλύτερο να μην πεις τίποτα

Γενικά πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Αλλά μερικές φορές είναι καλύτερη ιδέα να μην πεις τίποτα και να αφήσεις ένα θέμα να πεθάνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε να περιορίζουμε τον εαυτό μας. Στηρίζουμε την ελευθερία του λόγου—και όχι, δεν θα ανοίξουμε τώρα ως θέμα τι είναι η ελευθερία του λόγου. Χμ, μπορούμε να το φέρουμε όμως ως παράδειγμα. Για να δούμε, λοιπόν…

*Ελευθερία του λόγου, που λες. Πολλοί άνθρωποι θα την χρησιμοποιήσουν ως δικαιολογία στα social media για να πετάξουν σούπερ τοξικές και μισάνθρωπες δηλώσεις, και μετά θα την επικαλεστούν αν εσύ αποφασίσεις να τους πεις “Μα καλά, είναι πράγματα αυτά που λες;” Σε τέτοιες περιπτώσεις, λοιπόν, τύπων στο Facebook που θέλουν να πετάξουν απλώς μίσος, η άγνοιά σου είναι πιο ισχυρή για αυτούς από το να απαντήσεις και να κάνεις διάλογο.

*Σε έναν παππού που έχει αρχίσει να κατηγορεί την νεολαία που όλη την ώρα τσίκι-τσίκι με τα κινητά, επίσης (για να το χαλαρώσουμε λίγο), δεν έχεις και τόσο λόγο να απαντήσεις. Ναι, καλέ μου παππού, τσίκι-τσίκι, καλή σου μέρα.

*Όταν κάποιος επιμένει σε μια (αποδεδειγμένα) λάθος άποψη και δεν αναγνωρίζει τα λάθη του, γύρνα πλάτη και φύγε. Θα γλυτώσεις πολύ πονοκέφαλο, άσε που αυτό είναι καλή ένδειξη και για το πώς φέρεται στην προσωπική του ζωή ένας άνθρωπος.

*Όταν έχεις μπροστά σου ανθρώπους που κουτσομπολεύουν. Ναι, ακόμα κι αν σε καίει να μάθεις. Το θέμα είναι εσύ να μην συμμετέχεις στο κουτσομπολιό. Θυμήσου, την πράξη πολλοί αγάπησαν. Τον κουτσομπόλη ουδείς.

*Οι διαφωνίες είναι καλό να συμβαίνουν, γενικά. Αποτελούν βάση για εκπληκτικά παραγωγικούς διαλόγους. Εκτός κι αν το άτομο που έχεις μπροστά σου διαφωνεί απλά για να κάνει καυγά. Τότε δεν αξίζει ούτε τα εγκεφαλικά σου κύτταρα, ούτε το σάλιο σου.

*Σε άλλα σκηνικά, καλό θα ήταν να μην μιλήσεις όταν κάποιος κάνει ένα πολύ εμφανές λάθος. Πίστεψέ μας, εκείνη τη στιγμή το καταλαβαίνει και ήδη βλαστημά την ώρα που γεννήθηκε. Περίμενε λίγο και επισήμανέ του το λάθος του διακριτικά.

*Όταν κάποιος σε πιέζει να μιλήσεις για ευαίσθητα ζητήματα. Ποια είναι ευαίσθητα ζητήματα; Αυτό θα το κρίνεις εσύ. Αλλά κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να μιλήσεις για πράγματα που δεν θέλεις.

*Όταν έχεις να κάνεις με κάποιον εντελώς ηλίθιο. Δεν θα το εξηγήσουμε αυτό.

*Όταν δεν έχεις ιδέα για το ζήτημα που συζητιέται. Για κάτι τέτοιες φάσεις έχει βγει το “Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς”.

*Όταν έχεις νεύρα. Σςςςς.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι στη φύση του ανθρώπου να σκέφτεται λογικά και να ενεργεί παράλογα."

Ανατόλ Φρανς

  • 1906 - Το S-O-S υιοθετείται ως επίσημο σήμα ύπαρξης κινδύνου.

    1943 - Ο Λίβανος κερδίζει την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY