ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Θα εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας είχε ο Πρωθυπουργός, για να συζητήσουν τα μέτρα που θα ληφθούν για να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος.

Θα εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος

Την άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου συζήτησαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Ιουλίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν άμεσα αλλά και μεσοπρόθεσμα για τη μείωση του καπνίσματος, την οποία ο πρωθυπουργός ανέδειξε σε μείζονα προτεραιότητα, σημειώνοντας πως οι έρευνες δείχνουν ότι η κοινή γνώμη είναι πιο ώριμη από ποτέ να αποδεχθεί την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε η άμεση και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα δημόσια κτίρια, δηλαδή τη Βουλή, τα υπουργεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και γενικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η έναρξη ευρείας καμπάνιας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ενόψει της καθολικής εφαρμογής του νόμου τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, για την εφαρμογή του νόμου θα επιστρατευτεί όλος ο ελεγκτικός μηχανισμός, δηλαδή η δημοτική αστυνομία, το λιμενικό, οι επιθεωρητές υγείας αλλά και η Ελληνική Αστυνομία. Προβλέπεται, μάλιστα, να λειτουργήσει και τετραψήφιος αριθμός για καταγγελίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τίποτα δεν κάνει έναν άνθρωπο τόσο ξεπερασμένο όσο το να επικρίνει τη νεότερη γενιά."

Adlai Stevenson, 1900-1965, Αμερικανός πολιτικός

  • 1656 - Η Αγγλία και η Γαλλία υπογράφουν ειρηνευτική συμφωνία.
    1789 - Ιδρύεται το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
    1919 - Η ημερήσια εφημερίδα «Καθημερινή» εκδίδεται στην Αθήνα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY