ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Σημάδια ότι είσαι κουτσομπόλης

Κοίτα, όλοι θα πετάξουμε κάποιο σχόλιο, κάποια στιγμή. Αλλά αν παρατηρήσεις τα παρακάτω, ίσως είναι η ώρα να χαλαρώσεις λίγο.

Σημάδια ότι είσαι κουτσομπόλης

Το κουτσομπολιό πολλοί αγάπησαν, τον κουτσομπόλη κανείς. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κουτσομπολέψει κάποια στιγμή στη ζωή μας, και πιθανότατα θα το ξανακάνουμε. Η ζωή, μερικές φορές, είναι λίγο βαρετή, χρειάζεται μια δόση δράματος—και κανένα δράμα δεν είναι πιο διασκεδαστικό από το δράμα που δεν μας αφορά. Αν, όμως, αρχίσεις να παρατηρείς τα παρακάτω περίεργα σημάδια γύρω σου, αυτή είναι μάλλον η ένδειξη ότι πρέπει να αναθεωρήσεις μερικά πράγματα.

Ή να αποκτήσεις κάποιο άλλο χόμπι.

Όλοι οι φίλοι σου λατρεύουν το δράμα
Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να διασκεδάσουν με λίγο αθώο κουτσομπολιό, και υπάρχουν και άνθρωποι που καθημερινά ζουν σε σαπουνόπερα. Μπορεί να είναι ψαγμένοι άνθρωποι, έντονοι, με ιδιαίτερη προσωπικότητα, αλλά και πάλι η ζωή τους είναι σαπουνόπερα (με προδιαγραφές ΗΒΟ, έστω). Αν δεν έχεις αρκετούς φίλους που να μπορούσες – καλοπροαίρετα – να τους χαρακτηρίσεις λίγο βαρετούληδες, σπας την ισορροπία.

Δεν μπορείς να κρατήσεις μυστικό
Ξανά, είναι λογικό με τον καλύτερό σου φίλο να λέτε τα πάντα—ακόμα κι αν δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με εσάς. Υπάρχουν, όμως, μερικά πράγματα που δεν λέγονται. Τώρα, ποια πράγματα είναι αυτά δεν θα σου πούμε εμείς, το αφήνουμε στην δική σου κρίση. Αλλά είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να μοιράζεσαι τόσο εύκολα προσωπικές πληροφορίες με τρίτους.

Οι φίλοι σου δεν σε εμπιστεύονται και τόσο
Μήπως παλιά σου έλεγαν τι συμβαίνει στην ζωή τους, αλλά τώρα όχι; Μήπως νιώθεις ότι απομακρύνονται και ότι οι συζητήσεις σας γίνονται λίγο μηχανικές τελευταία; Μπορεί να είναι ένα πολύ ξεκάθαρο σημάδι ότι φοβούνται να σου εμπιστευτούν τα μυστικά τους.

Δεν έχεις τίποτα άλλο να πεις
Αυτή η παράγραφος δεν είναι καθόλου όμορφη, οπότε δεν θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε πιο αστεία και ανάλαφρη. Συγγνώμη. Πάμε: Αν παρατηρήσεις ότι δεν έχεις άλλα πιθανά θέματα για κουβέντα και πως μπορείς να ευχαριστηθείς την επικοινωνία μόνο όταν κουτσομπολεύεις άλλους, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και χρειάζεσαι βοήθεια. Ή χόμπι. Συγγνώμη.

Ο κόσμος μιλάει και για ‘σένα
Και επανερχόμαστε στην αρχική μας δήλωση: Το κουτσομπολιό πολλοί αγάπησαν, τον κουτσομπόλη κανείς. Και αν έχεις υπάρξει κουτσομπόλης για αρκετό καιρό, είναι πολύ πιθανό ο κόσμος (είτε από περιέργεια, είτε από όρεξη για εκδίκηση) να αρχίσει να μιλάει για εσένα. Και επειδή τότε καλά ξεμπερδέματα, θα σου πούμε για ακόμα μια φορά ότι θα ήταν έξυπνο να τσεκάρεις λιγάκι τον εαυτό σου καλύτερα.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τίποτα δεν κάνει έναν άνθρωπο τόσο ξεπερασμένο όσο το να επικρίνει τη νεότερη γενιά."

Adlai Stevenson, 1900-1965, Αμερικανός πολιτικός

  • 1656 - Η Αγγλία και η Γαλλία υπογράφουν ειρηνευτική συμφωνία.
    1789 - Ιδρύεται το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
    1919 - Η ημερήσια εφημερίδα «Καθημερινή» εκδίδεται στην Αθήνα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY