ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Πιο ακριβό το τσίπουρο και η τσικουδιά

Στα κακά νέα της ημέρας, η τιμή σε τσίπουρο και τσικουδιά θα αυξηθεί και πλέον δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα.

Πιο ακριβό το τσίπουρο και η τσικουδιά

Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η Ελλάδα καλείται να διπλασιάσει τον φόρο σε τσίπουρο και τσικουδιά από 50%, που βρίσκεται τώρα, σε 100%, καθώς η τωρινή έκπτωση φόρου για το εμφιαλωμένο τσίπουρο κρίθηκε αντίθετη με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Αυτό συμβαίνει επειδή η έκπτωση δημιουργεί στρέβλωση στην αγορά, με τα εισαγόμενα αποστάγματα από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ να μην απολαμβάνουν την έκπτωση αυτή. Η επιβολή υψηλότερων φόρων σε εισαγόμενα είδη από μέλη της ΕΕ (σε σχέση με ντόπια παρόμοια είδη) δεν επιτρέπεται.

Αυτή η ρύθμιση θα οδηγήσει σε μία αύξηση περί τα 4-5€ ανά φιάλη. Οι εμφιαλωτές πιστεύουν πως αυτή η αλλαγή θα οδηγήσει σε εκτόξευση του εμπορίου χύμα τσίπουρου, που προκαλεί επιπλέον στρέβλωση στην αγορά.

Τι έχετε εσείς να πείτε για αυτό;


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η Τέχνη είναι το πιο ωραίο από όλα τα ψέματα."

Claude Debussy, 1862-1918, Γάλλος μουσικός

  • 1912 - Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές Αρχές και ανακηρύσσουν την Ικαριακήν Πολιτείαν, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, οπότε άγημα του Ελληνικού Στόλου αποβιβάζεται στη νήσο και την απελευθερώνει οριστικά.
    1913 - Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων, για τη σύναψη ειρήνης, στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.
    1945 - Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY