ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

To Facebook θα σε πληρώνει για να παρακολουθεί τα data σου

Μια νέα εφαρμογή του Facebook έρχεται και υπόσχεται να μας δίνει χρήματα… για να δίνουμε με την συγκατάθεσή μας τα δεδομένα μας.

To Facebook θα σε πληρώνει για να παρακολουθεί τα data σου

Πριν από μερικούς μήνες, το Facebook έβγαλε μια εφαρμογή η οποία μάζευε δεδομένα από έφηβους χρήστες, και σύντομα απαγορεύτηκε στις συσκευές της Apple, καθώς ήταν αντίθετη με τους κανόνες της. Τώρα, το Facebook επιστρέφει με έναν νέο τρόπο να "ψαρεύει" δεδομένα από τους χρήστες του, ώστε να βελτιώνει συνεχώς το μοντέλο του.

Πρόκειται για την εφαρμογή Study, με την οποία οι χρήστες θα συνδέονται – και θα συνδέουν το PayPal τους – και θα επιτρέπουν στο Facebook να παρακολουθεί πώς χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές στο κινητό τους. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η εφαρμογή θα διατεθεί μόνο για χρήστες Android, ένα λειτουργικό σύστημα που επιτρέπει πιο εύκολα να δώσεις τα δεδομένα σου (με την συγκατάθεσή σου) και που ως απαραίτητη προϋπόθεση έχει ο χρήστης να είναι άνω των 18. Προς το παρόν, το Study είναι ενεργό μόνο σε ΗΠΑ και Ινδία, σε χρήστες που έχουν λάβει πρόσκληση για το… beta testing.

Το Facebook δηλώνει πως όλη η διαδικασία θέλει να είναι όσο πιο διαφανής γίνεται, και δεσμεύεται πως θα πληρώνει τους χρήστες για τα δεδομένα που θα λαμβάνει. Σημείο των καιρών ή εμπορευματοποίηση των προσωπικών δεδομένων; Ποια είναι η γνώμη σας;


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ύψιστη μορφή άγνοιας είναι όταν απορρίπτεις κάτι που δεν ξέρεις τίποτε γι’ αυτό."

Wayne W. Dyer, 1940-2015, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1440 - Μάχη της Βάρνας.
    1484 - Γεννιέται ο Μαρτίνος Λούθηρος, μοναχός, ηγέτης της Εκκλησιαστικής Μεταρρύθμισης.
    1938 - Πεθαίνει ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους.

© 2002-2019 MEDIA2DAY