ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ναρκοπέδιο στα σύνορα και θανατική ποινή ζητά ο Βελόπουλος

Ας χτίσουμε ένα ψηλό τείχος και ας χώσουμε νάρκες στο έδαφος, να μας προστατεύουν από τους Τούρκους, αλλά μην το κάνουμε πολύ ναζιστικό.

Ναρκοπέδιο στα σύνορα και θανατική ποινή ζητά ο Βελόπουλος

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, επικεφαλής του κόμματος “Ελληνική Λύση” και τύπος που το ίντερνετ αντιμετώπιζε με ειρωνικό μειδίαμα για δηλώσεις όπως “Εμένα αυτά τα πολύ ναζιστικά με βρίσκουν αντίθετο”, είναι Ευρωβουλευτής. Και μάλιστα, αυτή είναι μια θέση που μάλλον δεν θέλει να κρατήσει, μιας και στόχος του είναι να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Οι απόψεις του, όμως, δεν σταματούν εκεί. Μέσα στις προτάσεις του περιλαμβάνεται το να σηκώσουμε τείχος στα σύνορα, καθώς και να τοποθετήσουμε νάρκες, με σκοπό “να προφυλαχτούμε από μετανάστες και Τούρκους”. Σε άλλες δηλώσεις, οι μετανάστες και πρόσφυγες μετατρέπονται σε “λαθροεισβολείς”, η Ευρώπη πρέπει να είναι χωρίς ισλαμιστές και, τέλος, η θανατική ποινή (αφού περάσει από δημοψήφισμα) είναι καλή ιδέα. Ναι, θανατική ποινή για βιαστές, δουλεμπόρους και εμπόρους ναρκωτικών – που, με μια πιο καχύποπτη ανάγνωση, είναι απλά ένας τρόπος να πείσεις περισσότερους ανθρώπους να δεχτούν ότι προτείνεις σοβαρά την αναβίωση της θανατικής ποινής εν έτει 2019.

Οπότε, καλά τα memes και η διαδικτυακή κοροϊδία όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες δηλώσεις, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή, ο συγκεκριμένος άνθρωπος βρίσκεται στην Ευρωβουλή, εκπροσωπώντας άλλους ανθρώπους. Και πετώντας γενικεύσεις όπως “Οι ισλαμιστές κάνουν κλειτοριδεκτομές σε κοριτσάκια έξι χρονών”.

Α, και πως θα συνεργαστεί με τον Θεό.

Αν αντέχεις, άκουσέ τον να τα λέει και στο βίντεο.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Αιρετικός είναι αυτός που βλέπει με τα δικά του μάτια."

Gotthold Ephraim Lessing, 1729-1781, Γερμανός διαφωτιστής

  • 480 π.Χ. - Σκοτώνεται ο Λεωνίδας στη μάχη των Θερμοπυλών, μαζί με τους 300 του και τους 700 Θεσπιείς
    1882 - Ακούγεται για πρώτη φορά στη Μόσχα, στον Καθεδρικό του Σωτήρα, η Οβερτούρα του 1812, του Τσαϊκόφσκι
    1968 - Η Σοβιετική Ένωση καταλύει την Άνοιξη της Πράγας
    1991 - Το Κοινοβούλιο της Βαλτικής δημοκρατίας της Εσθονίας κηρύσσει πλήρη ανεξαρτησία από την ΕΣΣΔ

© 2002-2019 MEDIA2DAY