ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

12 σεφ δίνουν SOS συμβουλές για εστιατόρια

Ο κόσμος ρώτησε τους σεφ τι πρέπει να προσέχει όταν πηγαίνει σε ένα εστιατόριο, και οι σεφ μας άνοιξαν τα μάτια… ίσως περισσότερο απ’ ό,τι θέλαμε.

12 σεφ δίνουν SOS συμβουλές για εστιατόρια

Μέσα από το site Reddit, τέθηκε η εξής ερώτηση σε σεφ: Τι πρέπει να προσέχουμε όταν πηγαίνουμε σε ένα εστιατόριο; Υπάρχουν σημάδια που μας δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά; 

Αυτές είναι μερικές από τις απαντήσεις τους, και είναι άκρως διαφωτιστικές.

*Το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις στην σχολή μαγειρικής σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων είναι πως αν μπεις σε εστιατόριο για θαλασσινά και μυρίζει ψάρι, φεύγεις.

*Μην τολμήσετε να μπείτε σε εστιατόρια που έχουν χαλί. Όλος ο χώρος θα είναι μια εστία μικροβίων.

*Αν ένα εστιατόριο έχει μενού που χωρά σε μια σελίδα, αυτό σημαίνει πως η κουζίνα έχει εξειδικευτεί σε αυτά τα πιάτα, άρα θα είναι εγγυημένα σούπερ. Αν, πάλι, το μενού είναι τεράστιο, μάλλον δεν θα φας και κάτι ιδιαίτερο.

*Εναλλακτικά, λέει ένας άλλος σεφ, αν το μενού είναι τεράστιο… όλα είναι κατεψυγμένα.

*Για να τριτώσει το κακό με τα μενού, πρόσεξε πόσο καθαρό είναι όταν σου το προσφέρουν. Αν δεν καθαρίζουν τα μενού τους, μάλλον γενικά η σχέση τους με την καθαριότητα δεν είναι η επιθυμητή εκεί μέσα.

*Ένας σεφ μάς λέει να αποφεύγουμε εντελώς τους μπουφέδες και τα salad bars, μιας και οι συνθήκες υγιεινής δεν μπορούν ρεαλιστικά να είναι ιδανικές, όσο προσεκτικοί κι αν είναι οι υπάλληλοι. Ο κόσμος δεν είναι.

*Αν πας σε ώρα αιχμής για φαγητό και το εστιατόριο είναι ψιλο-άδειο, τότε καλύτερα να μην κάτσεις. Κάποιος λόγος θα υπάρχει που ο κόσμος δεν το έχει ήδη γεμίσει.

*Όταν το μενού έχει φωτογραφίες του φαγητού που είναι πολύ εμφανώς κατεβασμένες από κάποια τράπεζα φωτογραφιών, όπως το Shutterstock, μάλλον οι προσδοκίες σου δεν πρέπει να είναι και πολύ ψηλά.

*Ρίξε μια ματιά στο πώς αλληλεπιδρούν οι υπάλληλοι. Αν σου φαίνονται κεφάτοι, τότε μάλλον δουλεύουν σε ένα καλό εστιατόριο. Αν έχουν μούτρα μέχρι το πάτωμα, λογικά τα παρασκήνια είναι λιγάκι κόλαση.

*Μην παραγγέλνεις ψάρι την Κυριακή. Τα περισσότερα εστιατόρια προμηθεύονται τα ψάρια τους Δευτέρες και Πέμπτες, συνεπώς να προτιμήσεις εκείνες τις μέρες για φρέσκο ψάρι.

*Αν ρωτήσεις τον σερβιτόρο σου “Πώς είναι το τάδε πιάτο”, και η απάντησή του σου φανεί αμήχανη, βαριεστημένη ή προμελετημένη, μην πάρεις αυτό το πιάτο. Οι σερβιτόροι ξέρουν τι συμβαίνει στην κουζίνα, και ξέρουν πολύ καλά ποια πιάτα είναι καλύτερα.

*Αν το μαγαζί μυρίζει σαν ωραίο μαγειρεμένο φαγητό, τότε μάλλον θα σου σερβίρει ωραίο φαγητό. Αν μυρίζει σαν ένα (ακόμα και ωραίο) αρωματικό χώρου ή προϊόντα καθαρισμού, τότε μάλλον οι υπεύθυνοι κάτι προσπαθούν να κρύψουν…

Πηγή: Buzzfeed


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες."

Αλμπέρ Καμύ, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957

  • 1826 - Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας 400 Αιγύπτιοι συγκρούονται με ελληνική δύναμη υπό τους Χατζημιχαήλ Νταλιάνη, Νικηταρά, Γιατράκο και Πορτογάλο Φιλέλληνα Αλμέιδα. Μετά από σκληρό αγώνα οι Αιγύπτιοι τρέπονται σε φυγή, εγκαταλείποντας 200 νεκρούς.
    1875 – Ελλάδα – Η κυβέρνηση του Χ. Τρικούπη διεξάγει εκλογές που θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Ιουλίου όπου και πλειοψηφεί η αντιπολίτευση υπό τον Αλέξανδρο Κουμουνδούρο.
    1989 – πέθανε η Μαρίκα Νέζερ, Ελληνίδας ηθοποιός

© 2002-2019 MEDIA2DAY