ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Το πρώτο ιπτάμενο ταξί είναι πραγματικότητα

Παρουσιάστηκε το πρώτο ηλεκτρικό ταξί που πετάει με ταχύτητα έως 300 χιλιόμετρα την ώρα, και απογειώνεται κάθετα.

Το πρώτο ιπτάμενο ταξί είναι πραγματικότητα

Ένα νέο, ηλεκτρικό και πενταθέσιο ιπτάμενο ταξί που προσγειώνεται και απογειώνεται κάθετα, παρουσίασε στο Μόναχο η γερμανική εταιρεία Lilium, υποστηρίζοντας πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ευρέως τα επόμενα χρόνια.

Το ταξί, που ταξιδεύει με ταχύτητα έως 300 χιλιομέτρων την ώρα, διαθέτει χώρο για ένα πιλότο και τέσσερις επιβάτες. Μια μικρότερη εκδοχή του είχε πετάξει το 2017, ενώ η σύντομη παρθενική μη επανδρωμένη πτήση του νέου μεγαλύτερου πρωτοτύπου έγινε μέσω τηλεχειρισμού.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2015, έχει ήδη αντλήσει επενδύσεις πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ και έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα στόλο αεροταξί, που θα ελέγχονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής τύπου Uber, σε πολλές πόλεις έως το 2025.

Η Lilium εκτιμά ότι, αν υπάρξουν οι κατάλληλες οικονομίες κλίμακας (μαζική παραγωγή και ζήτηση), ο ναύλος ανά άτομο θα είναι περίπου 70 δολάρια για μια εναέρια διαδρομή π.χ. από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης ως το Μανχάταν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Όλη η ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου είναι δανεισμένη. Δανεισμένη απ’ αυτούς που δεν έχουν ιδέα ποιοι είναι οι ίδιοι."

Όσσο (Μπαγκουάν Σρι Ραζνίς)

  • 1543 - Πεθαίνει ο Πολωνός αστρονόμος Κοπέρνικος.

    1743 - Γεννιέται ο Γάλλος επαναστάτης Ζαν Πολ Μαρά.

    1819 - Γεννιέται η Βικτωρία, βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY