ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας

Αυτήν την Κυριακή, οι Atenistas μας ξεναγούν σε 18 ξεχωριστά σημεία του Εμπορικού Τριγώνου της πόλης.

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας
athensguide.com

Επέστρεψαν δριμύτεροι, με ένα ακόμα OpenWalk Athens. Οι Atenistas είναι ακόμα εδώ, και την Κυριακή 19 Μαΐου 11.00-15.00 θα μας ξεναγήσουν σε 18 σημεία του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας.

Το atenistas OpenWalkAthens (OWA) είναι ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της πόλης και των ανθρώπων της. Ο 11ος κατά σειρά ανοιχτός περίπατος αφορά το Eμπορικό Τρίγωνο, την ιστορική και ανανεωμένη καρδιά της πόλης που αγκαλιάζει την παράδοση και το σύγχρονο, και προσφέρει στην πόλη έναν ξεχωριστό αθηναϊκό χρώμα.

Σε αυτό το Open Walk 18 σημεία της περιοχής ανοίγουν τα έσω τους και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα κτίρια που προσπερνάμε καθημερινά και δεν φανταζόμαστε τι χώρους, ατμόσφαιρες, ιστορίες μπορεί να κρύβουν, απ’ τα υπόγεια ως τις ταράτσες τους. 

Παλιές παραδοσιακές επιχειρήσεις όπως το τελευταίο τσιγκογραφείο, βιοτεχνία φωτιστικών καπέλων, μαθήματα γιόγκα, φλογερό τάνγκο, ζωγραφικό ατελιέ, δερματουργείο, εργαστήρια κοσμημάτων, εκθέσεις φωτογραφίας και ρετρό ελληνικών αντικειμένων, σύγχρονους εργασιακούς χώρους, ανακατασκευασμένα νεοκλασικά μέχρι το εσωτερικό μοναδικού design νέων ξενοδοχείων και εντυπωσιακές θέες σε ταράτσες, με αποκορύφωμα το ρουφ γκάρντεν του υψηλότερου κτίριου της περιοχής.

Πώς γίνεται:

Απλό. Παίρνουμε το χάρτη από το σημείο εκκίνησης  και περιηγούμαστε ελεύθερα από τις 11.00 ως τις 15.00 με την παρέα μας στα επιλεγμένα σημεία που θα είναι ανοιχτά ειδικά για τον περίπατο, μιλάμε με τους κατά τόπους υπεύθυνους, ξεναγούμαστε μαθαίνουμε την ιστορία τους.

Η συμμετοχή, όπως και σε όλες τις δράσεις των atenistas, είναι δωρεάν.

Δείτε αναλυτικά τις ξεναγήσεις εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η Τέχνη είναι το πιο ωραίο από όλα τα ψέματα."

Claude Debussy, 1862-1918, Γάλλος μουσικός

  • 1912 - Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές Αρχές και ανακηρύσσουν την Ικαριακήν Πολιτείαν, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, οπότε άγημα του Ελληνικού Στόλου αποβιβάζεται στη νήσο και την απελευθερώνει οριστικά.
    1913 - Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων, για τη σύναψη ειρήνης, στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.
    1945 - Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY