ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Μέσα στον Μάιο φτάνουν τα πρώτα βαγόνια του Μετρό στη Θεσσαλονίκη

Στα μέσα Μαΐου περιμένει η Θεσσαλονίκη τον πρώτο συρμό του Μετρό από εργοστάσιο της Ιταλίας.

Μέσα στον Μάιο φτάνουν τα πρώτα βαγόνια του Μετρό στη Θεσσαλονίκη

Στο σημερινό επεισόδιο του… έπους «Μετρό στη Θεσσαλονίκη» διαβάζουμε πως έχει δρομολογηθεί η άφιξη του πρώτου συρμού στη συμπρωτεύουσα, η οποία αναμένεται στα μέσα Μαΐου.

Όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του ypodomes.com, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για τον πρώτο "ιταλικό" συρμό από το εργοστάσιο της Hitachi στην Ιταλία.

Τα τέσσερα βαγόνια θα φορτωθούν σε πλοίο το οποίο θα τα φέρει μέχρι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, και από εκεί θα τα παραλάβουν δύο τράκτορες και θα τα οδηγήσουν στην Θεσσαλονίκη, στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας.

Ανεπίσημα, η επικρατέστερη ημερομηνία μεταφοράς είναι η 16η Μαΐου. Στο Αμαξοστάσιο έχει στηθεί ειδική ράμπα που θα "υποδεχθεί" το συρμό και ακολούθως θα συναρμολογηθεί στην τελική του μορφή.

"Με την άφιξη του πρώτου συρμού, κλείνει η περίοδος των κατασκευών και περνάμε στην προετοιμασία έναρξης της λειτουργίας. Θα είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για το Μετρό και τη Θεσσαλονίκη" αναφέρει στην ιστοσελίδα ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό κ.Γιάννης Μυλόπουλος και συμπληρώνει πως "με τους σταθμούς έναν-έναν να ολοκληρώνονται στα έργα πολιτικού μηχανικού, το βάρος πέφτει στην ολοκλήρωση των Η/Μ, των συστημάτων, του CBTC, των θυρών ασφαλείας που θα μας φέρουν ακόμα πιο κοντά στην έναρξη".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι στη φύση του ανθρώπου να σκέφτεται λογικά και να ενεργεί παράλογα."

Ανατόλ Φρανς

  • 1906 - Το S-O-S υιοθετείται ως επίσημο σήμα ύπαρξης κινδύνου.

    1943 - Ο Λίβανος κερδίζει την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY