ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Μέσα στον Μάιο φτάνουν τα πρώτα βαγόνια του Μετρό στη Θεσσαλονίκη

Στα μέσα Μαΐου περιμένει η Θεσσαλονίκη τον πρώτο συρμό του Μετρό από εργοστάσιο της Ιταλίας.

Μέσα στον Μάιο φτάνουν τα πρώτα βαγόνια του Μετρό στη Θεσσαλονίκη

Στο σημερινό επεισόδιο του… έπους «Μετρό στη Θεσσαλονίκη» διαβάζουμε πως έχει δρομολογηθεί η άφιξη του πρώτου συρμού στη συμπρωτεύουσα, η οποία αναμένεται στα μέσα Μαΐου.

Όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του ypodomes.com, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για τον πρώτο "ιταλικό" συρμό από το εργοστάσιο της Hitachi στην Ιταλία.

Τα τέσσερα βαγόνια θα φορτωθούν σε πλοίο το οποίο θα τα φέρει μέχρι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, και από εκεί θα τα παραλάβουν δύο τράκτορες και θα τα οδηγήσουν στην Θεσσαλονίκη, στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας.

Ανεπίσημα, η επικρατέστερη ημερομηνία μεταφοράς είναι η 16η Μαΐου. Στο Αμαξοστάσιο έχει στηθεί ειδική ράμπα που θα "υποδεχθεί" το συρμό και ακολούθως θα συναρμολογηθεί στην τελική του μορφή.

"Με την άφιξη του πρώτου συρμού, κλείνει η περίοδος των κατασκευών και περνάμε στην προετοιμασία έναρξης της λειτουργίας. Θα είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για το Μετρό και τη Θεσσαλονίκη" αναφέρει στην ιστοσελίδα ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό κ.Γιάννης Μυλόπουλος και συμπληρώνει πως "με τους σταθμούς έναν-έναν να ολοκληρώνονται στα έργα πολιτικού μηχανικού, το βάρος πέφτει στην ολοκλήρωση των Η/Μ, των συστημάτων, του CBTC, των θυρών ασφαλείας που θα μας φέρουν ακόμα πιο κοντά στην έναρξη".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η Τέχνη είναι το πιο ωραίο από όλα τα ψέματα."

Claude Debussy, 1862-1918, Γάλλος μουσικός

  • 1912 - Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές Αρχές και ανακηρύσσουν την Ικαριακήν Πολιτείαν, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, οπότε άγημα του Ελληνικού Στόλου αποβιβάζεται στη νήσο και την απελευθερώνει οριστικά.
    1913 - Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων, για τη σύναψη ειρήνης, στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.
    1945 - Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY