ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Τα life hacks που θα σου σώσουν την ζωή

Μερικές φορές, συμβαίνουν άσχημα πράγματα. Και καλό θα ήταν να είμαστε προετοιμασμένοι, οπότε αυτά τα life hacks θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα.

Τα life hacks που θα σου σώσουν την ζωή

Στην ζωή, μερικές φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περιμένουμε. Για την ακρίβεια, μπορεί να πάνε πολύ, πολύ στραβά. Ναι, αυτό είναι ένα κείμενο που μιλάει για ατυχήματα, χασίματα και κάθε είδους συμφορά που έρχεται από το πουθενά. Κι επειδή είναι καλό να είμαστε προετοιμασμένοι, ορίστε μερικές πολύ χρήσιμες γενικές γνώσεις (που μπορεί κάποια στιγμή να σου σώσουν την ζωή).

*Αν πέσεις με το αυτοκίνητο σε νερό, μην τολμήσεις να αγγίξεις το χερούλι της πόρτας. Αντιθέτως, μόλις πέσεις στο νερό, πριν το αυτοκίνητο αρχίσει να βυθίζεται, βγάλε την ζώνη ασφαλείας και κατέβασε το παράθυρό σου όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να μπορείς να βγεις.

*Όταν μπαίνεις σε αεροπλάνο, πάντα να μετράς πόσες σειρές μακριά είσαι από την κοντινότερη έξοδο. Στην πολύ μικρή περίπτωση που κάτι πάει στραβά, θα είναι πιο εύκολο να φύγεις. Γι’ αυτό όταν οι αεροσυνοδοί εξηγούν τους κανόνες ασφάλειας, εσύ βγάλε τα ακουστικά σου.

*Αν οποιοδήποτε αντικείμενο (π.χ. ένα μαχαίρι ή κάτι άλλο αιχμηρό) καρφωθεί στο σώμα σου, μην το αγγίξεις. Περίμενε το ασθενοφόρο.

*Μην ανεβαίνεις ή κατεβαίνεις ποτέ σκάλες με τα χέρια στις τσέπες. Ναι, εμπιστευόμαστε την αίσθηση της ισορροπίας σου όσο κι εσύ, αλλά επίσης καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί.

*Σε περίπτωση διάρρηξης στο σπίτι σου, προσπάθησε όσο πιο γρήγορα γίνεται να πας στην κουζίνα. Όχι μόνο θα είναι πιο εύκολο να οπλιστείς με ένα μαχαίρι με σκοπό να τρομάξεις τον διαρρήκτη, αλλά σε πολλά σπίτια, η κουζίνα είναι δωμάτιο με σταθερό τηλέφωνο.

*Αν για κάποιο λόγο βρεθείς χαμένος σε μέρος με χιόνια, μην φας το χιόνι για να ενυδατωθείς. Η ενέργεια που απαιτείται από τον οργανισμό για να ζεστάνει το χιόνι θα σε εξαντλήσει πιο γρήγορα, αυξάνοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο υποθερμίας. Αν έχεις σύνεργα μαζί σου, βράσε το χιόνι, έτσι ώστε να σκοτώσεις και όλα τα μικρόβια που έχει μέσα (ναι, το χιόνι δεν είναι φαγώσιμο).

*Αν βρεθείς στο νερό χωρίς σωσίβιο, βγάλε το παντελόνι σου, τύλιξε τα μπατζάκια του γύρω από τον λαιμό σου και κούνησέ τα μέχρι να γεμίσουν με αέρα. Κράτα την μέση του παντελονιού κλειστή με τα χέρια σου, και έχεις ένα αυτοσχέδιο σωσίβιο.

*Αυτό μας το έχουν πει από το σχολείο, αλλά η επανάληψη κάνει καλό: Σε περίπτωση φωτιάς, πέσε χαμηλά και πήγαινε μπουσουλώντας προς την κοντινότερη έξοδο. Η ζέστη και ο καπνός πάντα πηγαίνουν προς τα πάνω, συνεπώς πέφτοντας στο πάτωμα θα εισπνεύσεις λιγότερο καπνό.

*Αν βρίσκεσαι στην εξοχή και αποκτήσεις μια γρατσουνιά ή έναν ελαφρύ τραυματισμό, μην το καθαρίσεις ποτέ σε λίμνη ή σε ποτάμι. Χρησιμοποίησε μόνο εμφιαλωμένο νερό.

*Τέλος, αν είσαι στην εξοχή και δεν είσαι σίγουρος αν έρχεται καταιγίδα, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να το καταλάβεις, αρκεί να έχεις ένα ανθρακούχο ποτό μαζί σου. Δες προς τα πού πηγαίνουν οι φυσαλίδες στο ποτήρι· αν πηγαίνουν στις άκρες του ποτηριού, όλα καλά. Αν συσσωρεύονται στο κέντρο, καλύψου γρήγορα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η ζωή μας καθορίζεται από ευκαιρίες, ακόμα και απ’ αυτές που χάνουμε."

Francis Scott Fitzgerald, 1896-1940, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1912 - Απελευθέρωση της Βεροίας
    1978 - Ο Κάρολος Ιωσήφ Βοϊτίλας γίνεται Πάπας Ιωάννης Παύλος Β'

© 2002-2019 MEDIA2DAY