ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ποια γυαλιά ταιριάζουν σε κάθε πρόσωπο;

Αν ψάχνεις να αγοράσεις γυαλιά, τότε έχουμε έναν μικρό οδηγό για να επιλέξεις προσεκτικά αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

Ποια γυαλιά ταιριάζουν σε κάθε πρόσωπο;

Αν ψάχνετε να αγοράσετε γυαλιά, τότε ξέρετε πολύ καλά πως δεν ταιριάζει ο κάθε σκελετός σε κάθε πρόσωπο. Ορισμένα γυαλιά μπορούν να αναδείξουν συγκεκριμένα σχήματα προσώπου, ενώ άλλα μπορούν να τα χαντακώσουν. Για να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε, διαβάστε παρακάτω.

Τι γίνεται αν έχω οβάλ πρόσωπο;
Τα οβάλ πρόσωπα είναι πολύ συνηθισμένα. Τα ζυγωματικά είναι ψηλά και κάπως πιο φαρδιά, και το μέτωπο στενεύει. Καθώς το πρόσωπο αυτό είναι μακρύ αλλά και στρογγυλεμένο, μπορείτε να φορέσετε στην ουσία οποιονδήποτε σκελετό και να σας πηγαίνει, ειδικά αν μιλάμε για μεγάλα γυαλιά. Μπορείτε επίσης να παίξετε πιο εύκολα και με τα χρώματα. Αποφύγετε όμως τους πολύ στενούς φακούς, επειδή θα κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται ακόμα πιο μακρύ.

Αν το πρόσωπό μου είναι τετράγωνο;
Οι τελευταίες τάσεις της μόδας λατρεύουν τα τετράγωνα πρόσωπα, που αναδεικνύονται υπέροχα με κάτι μίνιμαλ. Μαύρα και στρογγυλά γυαλιά, ας πούμε, θα σας κάτσουν τέλεια. Φροντίστε να στέκονται ψηλά στην μύτη, για να μακραίνουν λιγάκι το πρόσωπο. Ο στρογγυλός σκελετός δημιουργεί αντίθεση με τις γωνίες ενός τετράγωνου προσώπου, και όλοι ξέρουμε πως οι αντιθέσεις είναι πάντα στη μόδα.

Αν έχω στρογγυλό πρόσωπο;
Αντιθέσεις δεν λέγαμε; Τα στρογγυλά πρόσωπα χρειάζονται σκελετούς με γωνίες. Αν φορέσετε στρογγυλά γυαλιά, τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας θα χαθούν. Ένας έντονος σκελετός με ορθογώνιους φακούς, για παράδειγμα, θα βοηθήσει το πρόσωπό σας να αναδειχθεί όπως του αξίζει.

Αν το πρόσωπό μου είναι σε “σχήμα καρδιάς”;
Το “σχήμα καρδιάς” σημαίνει ότι έχετε φαρδύ μέτωπο, στενό πηγούνι και ψηλά ζυγωματικά. Χρειάζεστε φακούς οβάλ ή στρογγυλούς, που να έχουν λεπτό σκελετό και κάποιο φωτεινό (αλλά όχι τρανταχτό) χρώμα. Αποφύγετε τους χοντρούς σκελετούς, ή τους σκελετούς με πολλά έξτρα στοιχεία design (όπως, για παράδειγμα, το μοτίβο της μάρκας).

Και αν έχω πρόσωπο-διαμάντι;
Τα πρόσωπα-διαμάντια είναι σπάνια, με γεμάτα μάγουλα και στενό μέτωπο και πηγούνι. Και ένας τόσο ιδιαίτερος τύπος προσώπου μπορεί να υποστηρίξει με άνεση τα πιο ιδιαίτερα γυαλιά. Για παράδειγμα, ένας σκελετός που είναι πιο παχύς στο πάνω μέρος, ή τα γατίσια γυαλιά θα σας ταιριάξουν τέλεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Πίσω από κάθε μεγάλη περιουσία κρύβεται ένα έγκλημα."

Honoré de Balzac

  • 1719- Το Λιχτενστάιν κηρύττει ανεξαρτησία από την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους.

© 2002-2019 MEDIA2DAY