ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Οι μεθυσμένες αποφάσεις που όλοι έχουμε πάρει

Γενικά καλό θα ήταν να μην εμπιστεύεσαι τον εγκέφαλό σου αφού έχεις κατεβάσει ένα, δύο, πέντε ποτήρια.

Οι μεθυσμένες αποφάσεις που όλοι έχουμε πάρει

Οι άνθρωποι που πίνουν αλκοόλ ξέρουν σίγουρα ότι κάποια στιγμή στη ζωή σου θα το παρακάνεις. Είναι νόμος. Είτε από υπερβολική χαρά, από υπερβολικά νεύρα, θλίψη—κάθε συναίσθημα που μπορεί να σου βγάλει την αντίδραση “θέλω να πιω τώρα” μπορεί να σε οδηγήσει σε ένα άσχημο μεθύσι.

Και στα άσχημα μεθύσια συμβαίνουν τα χειρότερα.

*Το πιο απλό, το πιο κλισέ, το πιο αληθινό επίσης: Μήνυμα σε πρώην. Αν δεν το έχεις κάνει ποτέ, νιώσε καλά με τον εαυτό σου, επειδή ανήκεις στη μειοψηφία. Βέβαια, μιλώντας για μηνύματα, πρέπει να αναφέρουμε και ότι…

*…κατά την διάρκεια μέθης, οι πιθανότητες να στείλεις μήνυμα σε άτομο που δεν είναι η σχέση σου – αν έχεις σχέση – είναι αυξημένες. Μην ακουμπάς το κινητό σου, σε παρακαλούμε.

*Ως συνέχεια του προηγούμενου, θα μιλήσουμε και για κέρατο, που – εντάξει – δεν είναι και η πιο σίγουρη εμπειρία, επειδή δεν κερατώνει όλος ο κόσμος, αλλά αν εσύ έχεις κερατώσει και διαβάζεις τώρα αυτές τις γραμμές… να ξέρεις ότι σε συγχωρούμε και ελπίζουμε να τα πηγαίνεις καλά. Πατ-πατ.

*Μερικές φορές, έχεις μεθύσει τόσο πολύ, που αποφασίζεις ότι αυτό που χρειάζεσαι είναι ακόμα ένα ποτό. Και μετά περνάμε στο στάδιο της σούπερ-μέθης. Σε αυτό το στάδιο, ευτυχώς, δεν είναι εύκολο να κάνεις κακά πράγματα, επειδή δεν σε σηκώνουν τα πόδια σου. Γίνεσαι, όμως, αρκετά πιο ενοχλητικός για τους γύρω σου, και θα το αναλύσουμε αυτό αμέσως.

*Ας πούμε, πόσες φορές σου ‘χει τύχει να κλαίγεσαι σε κολλητό ή κολλητή για πράγματα που δεν θα θυμάσαι καν το επόμενο πρωί; Πόσες φορές αυτή η κλάψα έχει οδηγήσει σε απίστευτες στιγμές δεσίματος με τους φίλους σου που επίσης δεν θα θυμάσαι το επόμενο πρωί; Αυτή είναι η κακή μεθυσμένη απόφαση—ότι έχασες το bonding με τους φίλους σου επειδή δεν ήσουν νηφάλιος.

*Κάποια στιγμή κάποιος – ή και εσύ, αίσχος – πρότεινε να πάρετε σφηνάκια, αν και ξεκάθαρα είστε όλοι πολύ μεθυσμένοι για σφηνάκια, και το δέχτηκες με ενθουσιασμό.

*Μετά τα σφηνάκια, κάπως πρέπει να φτιάξει το στομάχι, και όλοι ξέρουν πως το καλύτερο φαγητό για το μεθυσμένο στομάχι είναι η πίτσα. Συγγνώμη για αυτό που θα περάσεις το επόμενο πρωί στην τουαλέτα.

*Επαναλαμβάνουμε ότι η πίτσα ήταν κακή απόφαση, μην το ξανακάνεις.

*Τέλος, πολύ καλή απόφαση είναι να πάρεις ταξί για το σπίτι, επειδή σε τέτοια κατάσταση, είναι το πιο ασφαλές πράγμα που μπορείς να κάνεις. Κακή απόφαση είναι να πεις στον ταξιτζή την ιστορία της ζωής σου. Δεν τον ενδιαφέρει να την ακούσει.

*Α, και κάτι ακόμα. Οι μεθυσμένοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να κάνουν μεθυσμένο σεξ. Το οποίο δεν είναι πάντα το καλύτερο. Δεν κρίνουμε τίποτα, και συνέχισε να κάνεις ό,τι θες. Αρκεί να προσέχεις τον εαυτό σου. Όλοι μας, άλλωστε, τα ίδια λάθη δεν κάνουμε;


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ζωή μας καθορίζεται από ευκαιρίες, ακόμα και απ’ αυτές που χάνουμε."

Francis Scott Fitzgerald, 1896-1940, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1912 - Απελευθέρωση της Βεροίας
    1978 - Ο Κάρολος Ιωσήφ Βοϊτίλας γίνεται Πάπας Ιωάννης Παύλος Β'

© 2002-2019 MEDIA2DAY