ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Σημάδια ότι παρακουράζεσαι

Αισθάνεσαι πως όλα είναι μάταια; Τρως σκουπίδια στις δέκα το βράδυ; Ίσως και στις δύο το πρωί;

Σημάδια ότι παρακουράζεσαι

του Θοδωρή Διάκου

Έκανες κλικ σε αυτό το κείμενο, οπότε δεν έχει νόημα να σε κουράσουμε με έναν πρόλογο. Νιώθεις εξαντλημένος επειδή έχεις είκοσι διαφορετικά πράγματα στο κεφάλι σου και θέλεις να διαβάσεις μια λίστα με σημάδια για να αποφασίσεις ότι όντως είναι υπερκόπωση.

Και πρακτικά σου δίνουμε αυτό ακριβώς που ζητάς. Αλλά το γεγονός ότι το διάβασες στο ίντερνετ δεν το κάνει αλήθεια, οπότε αν νιώσεις να ταυτίζεσαι με αρκετά από τα παρακάτω, καλό θα ήταν να κανονίσεις μια γενική αίματος, να μιλήσεις σε έναν φίλο σου ή έστω να ξεκινήσεις να κάνεις καλά πράγματα για τον εαυτό σου.

Αισθάνεσαι λυπημένος συχνά
Μερικές φορές, ακόμα και χωρίς λόγο; Ή για πράγματα που νόμιζες ότι ήδη είχες ξεπεράσει; Εμείς απλά κάνουμε έξτρα ερωτήσεις για να σε βοηθήσουμε.

Είσαι κουρασμένος, ακόμα κι αν κοιμάσαι καλά
Για την ακρίβεια, κοιμάσαι καλά; Ο ύπνος πρέπει να είναι καλός και σε ποιότητα, και σε ποσότητα. Και το ξέρουμε ότι ένα στρώμα κοστίζει αλλά, ειλικρινά, αν είναι να επενδύσεις σε κάτι στο σπίτι σου, αυτό είναι ένα καλό στρώμα. Κυριολεκτικά θα σου σώσει την ζωή.

Βαριέσαι στην δουλειά, δεν συγκεντρώνεσαι εύκολα
Μπορεί η δουλειά σου να μην σε ικανοποιεί ή μπορεί να είσαι απλά millennial. Αν είσαι απλά millennial, κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Αλλά είναι σημαντικό να συνεχίσεις να προσπαθείς, επειδή έτσι σου έμαθαν τα καρτούν που λίγο-πολύ σχημάτισαν την προσωπικότητά σου.

Έχεις πολλές ευθύνες
Ευθύνες, βέβαια, ονομάζονται αυτές που μας αναθέτουν άλλοι, όπως το αφεντικό μας. Αυτές που επιβάλλουμε εμείς στον εαυτό μας μπορεί να είναι αυτοτιμωρίες, αλλά για να είμαστε σίγουροι, θα τις μετρήσουμε όλες πριν βάλουμε τσεκ σε αυτό το κουτάκι.

Δεν σε απασχολούν τόσο πολύ οι ανάγκες των άλλων
Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο. Αν μιλάμε για αυτή την αλλαγή που συμβαίνει αργά ή γρήγορα, αφού έχεις ανεχτεί αρκετά στην ζωή σου και αρχίζεις να λες μερικές φορές “Ας κάνω μια καλή πράξη για τον εαυτό μου”, είναι εντάξει. Όταν αρχίζεις να κάνεις καλές πράξεις για τον εαυτό σου σε βάρος άλλων ανθρώπων, τότε θέλουμε να πάρεις τηλέφωνο έναν φίλο σου για αρχή.

Νιώθεις άδειος στο τέλος της ημέρας
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να πεις εδώ, αλλά ¯\_(ツ)_/¯

Δεν την παλεύεις με το πόση δουλειά έχεις
Χρειάζεται να δουλεύεις από το σπίτι; Να κάθεσαι περισσότερες ώρες στο γραφείο; Ναι και ναι; Γιατί δουλεύεις τόσο πολύ; Το οχτάωρο δεν είναι τυχαίος αριθμός, και τώρα εμείς σου λέμε τι; Να παρατήσεις την δουλειά σου; Όχι. Κάποιος με πτυχίο ιατρικής θα μπορούσε να το προτείνει, αλλά δεν είναι η θέση μας να προτείνουμε κάτι. Αλλά αν δεν σου βγαίνει η δουλειά με τίποτα, το να παραδεχτείς ότι υπάρχει πρόβλημα είναι το πρώτο βήμα για να το λύσεις. Θεωρητικά. Συγγνώμη.

Δεν αισθάνεσαι τόσο ευαίσθητος όσο αισθανόσουν παλιότερα
Για παράδειγμα, ο συντάκτης έσβησε και ξαναέγραψε τέσσερις φορές την αποπάνω παράγραφο, μέχρι να γίνει όσο λιγότερο αγενής μπορούσε. Επειδή αυτό είναι κείμενο που θα διαβάσει κόσμος, στους φίλους σου τα λες όπως πιστεύεις ότι θέλουν να τα ακούσουν.

Αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου επαγγελματικά
Ξανά, αν είσαι στην πλειοψηφία των millennials, είναι μια μεγάλη πιθανότητα. Το θέμα είναι αν αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου επαγγελματικά τώρα, ή επαγγελματικά για αυτό που θες να κάνεις όταν μεγαλώσεις.

Το αφεντικό σου έχει τεράστιες προσδοκίες από εσένα
Τα αφεντικά είναι ό,τι χειρότερο. Αλλά μερικές φορές θέλουν απλά να κάνουμε την δουλειά μας, και στην πραγματικότητα αυτός που έχει τεράστιες προσδοκίες από εσένα είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Μήπως έχεις να χαμηλώσεις τον πήχη για τον εαυτό σου από την τρίτη γυμνασίου, που συμπτωματικά είναι και η τελευταία χρονιά που πήρες καλούς βαθμούς στα πάντα;

Μερικές φορές το παρακάνεις με το φαγητό ή το αλκοόλ
Ξέρεις τα όρια του εαυτού σου. Δεν έχει αστεία σε αυτή την παράγραφο. Το φαγητό είναι υπέροχο και αναγκαίο και είναι μ#λ#κία να έχεις κακή σχέση μαζί του. Και το αλκοόλ έχει πλάκα. Μίλα σε έναν καλό σου φίλο για αρχή.

Αρρωσταίνεις συχνά
Εργάζεσαι σε χώρο με κακό εξαερισμό; Βασικά αν εργάζεσαι σε γραφείο, δεν υπάρχει σωτηρία, τα γραφεία είναι βρώμικα. Ακόμα και τα καθαρά γραφεία είναι βρώμικα. Επειδή ο άνθρωπος είναι βρώμικος. Αυτό δεν ήταν φιλοσοφικό, τα γραφεία είναι ένας μεγάλος προσωπικός χώρος δέκα με τριάντα ατόμων, στο τέλος της ημέρας έχετε μοιραστεί τα πάντα.

Το πρωί δεν θες να πας στην δουλειά
Κι αυτό είναι τεράστιο σημάδι ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, αλλά με κάποιον τρόπο πρέπει να ξυπνάς. Επειδή αν αρχίσεις να ξυπνάς στην ώρα σου, ποτέ δεν ξέρεις τι άλλα πράγματα θα βρεις την ενέργεια να κάνεις.

Δεν σε ενδιαφέρει το σεξ και η παρέα
Οκέι, αλλά για πόσο καιρό;

Έχεις φλερτάρει έστω και λίγο με τον μηδενισμό το τελευταίο εξάμηνο
Και είμαστε σίγουροι ότι έχεις πολύ καλό λόγο και ότι βλέπεις πολλή ποιοτική τηλεόραση, αλλά grow up.

Δεν φροντίζεις την εμφάνισή σου τόσο πολύ
Το οποίο είναι πολύ κακό. Και δεν θα μιλήσουμε καν για γυμναστική, επειδή ήδη νιώθεις κουρασμένος. Φρόντισε το δέρμα σου, φάε ένα φρούτο παραπάνω. Αν έχεις μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ίσως πρέπει να μην κοιμάσαι αγκαλιά με το λάπτοπ σου.

Η οικογένειά σου γκρινιάζει ότι δεν σε βλέπει
Πάρε ένα τηλέφωνο την μαμά σου, δέκα λεπτά με μισή ώρα απ’ τον χρόνο σου θα είναι.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Το ταλέντο δεν υπάρχει. Ταλέντο είναι να έχεις τη λαχτάρα να κάνεις κάτι."

Jacques Brel

  • 1943 - Πρώτη εκτέλεση στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Νεκρός πέφτει από τα πυρά ο έφεδρος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Λεβί από τα Ιωάννινα «επειδή αποπειράθηκε να δραπετεύσει την ημέρα της σύλληψής του»

© 2002-2019 MEDIA2DAY