ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Παγκόσμιο σοκ: Σταματά η παραγωγή Nutella

Προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι. Η Ferrero κλείνει προσωρινά το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής Nutella στον κόσμο.

Παγκόσμιο σοκ: Σταματά η παραγωγή Nutella

Προσωρινή θα είναι η αναστολή της παραγωγής Nutella, καθώς ο όμιλος Ferrero αποφάσισε να κλείσει για προληπτικούς λόγους το μεγαλύτερο εργοστάσιό του, που βρίσκεται στη Νορμανδία, μετά τον εντοπισμό ελαττώματος στην ποσότητα.

«Προς το παρόν, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το θέμα αυτό δεν αφορά κανένα προϊόν μας που διατίθεται σήμερα στην αγορά και ότι η προμήθεια των πελατών μας συνεχίζεται αδιαλείπτως», διευκρίνισε το γραφείο τύπου της Ferrero France.

«Η διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου στο Βιλέρ-Εκάλ (περιοχή Σεν-Μαριτίμ) θα επιτρέψει τη διεξαγωγή ερευνών, των οποίων τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά έως το τέλος της εβδομάδας και θα μας επιτρέψει να λάβουμε διορθωτικά μέτρα», διευκρίνισε η γαλλική θυγατρική του ιταλικού οικογενειακού ομίλου.

Τι έχει συμβεί, όμως; «Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 κατά την ανάγνωση των αποτελεσμάτων ενός από τους ποιοτικούς ελέγχους στο εργοστάσιό του Βιλέρ-Εκάλ εντοπίσαμε ένα ελάττωμα στην ποιότητα ενός από τα ημικατεργασμένα προϊόντα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των προϊόντων Nutella και Kinder Bueno», εξηγεί η ανακοίνωση της εταιρείας. «Το ελάττωμα αυτό δεν ανταποκρίνεται στις ποιοτικές μας προδιαγραφές, συνεπώς αποφασίσαμε την προσωρινή αναστολή της δραστηριότητας του εργοστασίου».

Το εργοστάσιο στο Βιλέρ-Εκάλ είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής παγκοσμίως της Nutella. Παράγει 600.000 βαζάκια ημερησίως, δηλαδή το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες."

Αλμπέρ Καμύ, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957

  • 1826 - Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας 400 Αιγύπτιοι συγκρούονται με ελληνική δύναμη υπό τους Χατζημιχαήλ Νταλιάνη, Νικηταρά, Γιατράκο και Πορτογάλο Φιλέλληνα Αλμέιδα. Μετά από σκληρό αγώνα οι Αιγύπτιοι τρέπονται σε φυγή, εγκαταλείποντας 200 νεκρούς.
    1875 – Ελλάδα – Η κυβέρνηση του Χ. Τρικούπη διεξάγει εκλογές που θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Ιουλίου όπου και πλειοψηφεί η αντιπολίτευση υπό τον Αλέξανδρο Κουμουνδούρο.
    1989 – πέθανε η Μαρίκα Νέζερ, Ελληνίδας ηθοποιός

© 2002-2019 MEDIA2DAY