ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Μετρήσαμε τις αργίες του 2019

Δύο ωραιότατα τριήμερα, σούπερ ανοιξιάτικο Πάσχα τέλος Απριλίου, και άλλα πολλά και όμορφα φέρνει μαζί της η νέα χρονιά που έρχεται.

Μετρήσαμε τις αργίες του 2019

Τι θα ήταν η νέα χρονιά χωρίς τις αργίες της; Τι έχεις να περιμένεις δηλαδή, αν όχι το πρώτο ανοιξιάτικο τριήμερο (βλέπε, την πρώτη ανοιξιάτικη εκδρομή) του χρόνου; Μετρήσαμε και φέτος, όπως κάθε χρονιά, τις αργίες που μας περιμένουν και κάνουμε ήδη όνειρα και σχέδια, πριν καλά-καλά αλλάξει ο χρόνος.

Με χαμένη αργία ξεκινά το 2019, καθότι τα Θεοφάνεια πέφτουν Κυριακή. Θα αναπληρώσει παρακάτω, μη σκας.

11 Μαρτίου πέφτει φέτος η Καθαρά Δευτέρα και, αν μας ρωτάς, χαιρόμαστε –το προτιμούμε από το να πέφτει κρύο Φεβρουάριο, με το ρίσκο του χιονιά.

Και μόλις δυο βδομαδούλες αργότερα, πάρε ένα ακόμα τριήμερο: Δευτέρα η 25η Μαρτίου.

Αργούτσικα πέφτει φέτος το Πάσχα, με τη Μεγάλη Παρασκευή στις 26 Απριλίου, Κυριακή του Πάσχα 28/4 και Δευτέρα επίσης αργία 29/4.

Τετάρτη η Πρωτομαγιά που σπάει την εβδομάδα στη μέση και μας προδιαθέτει από τώρα για μονοήμερες στην εξοχή.

Στις 17 Ιουνίου του Αγίου Πνεύματος, χαράς ευαγγέλια για όσους κάνουν τότε παραδοσιακά την πρώτη τους βουτιά, και έπαθαν πέρυσι κρυοπαγήματα Μάη μήνα.

Πέμπτη ο Δεκαπενταύγουστος, και εκείνη την Παρασκευή ασθένειες θα πλήξουν προβλέπουμε τα περισσότερα γραφεία της χώρας –όσα δεν κλείνουν τον Αύγουστο, δηλαδή.

Το ξέρεις, υποθέτουμε, πως η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου πέφτουν πάντα ίδια μέρα. Αν δεν το ξέρεις, μάλλον δεν παίρνεις τις αργίες σου στα σοβαρά. Ωραιότατο φθινοπωρινό τριήμερο, λοιπόν, με την 28η Οκτωβρίου επίσης Δευτέρα.

Τετάρτη και Πέμπτη το χριστουγεννιάτικο διήμερο του 2019, αλλά μην χαρείς για τετραήμερο του παραχρόνου, το 2020 είναι δίσεκτο και θα «πηδήξει» μία μέρα.

Καλή χρονιά, με πολλές διακοπές!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η εξίσωση της θρησκείας με την πίστη είναι μάλλον πρόσφατη."

Arnold J. Toynbee, 1889-1975, Βρετανός ιστορικός

  • 963 - Πέθανε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ρωμανός Β'.
    1884 - Γεννήθηκε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός.
    1945 - Στα τέλη του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου, απελευθερώνονται τα Δωδεκάνησα από την Ιταλία και ζητούν να ενωθούν με την Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY