ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Απλοί τρόποι να προσφέρεις σε άτομα που έχουν ανάγκη

Μπορείς να προσφέρεις χρήματα, ή μπορείς να προσφέρεις χρόνο. Έχουμε όλες τις σωστές διευθύνσεις, ό,τι από τα δύο και αν θες να κάνεις.

Απλοί τρόποι να προσφέρεις σε άτομα που έχουν ανάγκη

Κάνε μια δωρεά

Στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, στην Κοινωνική Κουζίνα Ο Άλλος Άνθρωπος του υπέροχου Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, στην actionaid, στην Κιβωτό του Κόσμου, στους Γιατρούς του Κόσμου. Πατάς πάνω στο αντίστοιχο λινκ, διαλέγεις ποσό, βάζεις τον αριθμό της κάρτας σου και τέλος. Σε 5 δευτερόλεπτα έχεις κάνει μια καλή πράξη.

Βοήθησε τους άστεγους

Πήγαινε μια κουβέρτα και/ή μια μερίδα φαγητό σε έναν άστεγο. Αν ντρέπεσαι, αγόρασε μερικά τεύχη της σχεδίας –εξίσου τόπο θα πιάσουν τα λεφτά σου.

Γίνε εθελοντής

Αν έχεις μηδέν λεφτά, αλλά μπόλικο ελεύθερο χρόνο διαθέσιμο, μπορείς και πάλι να βοηθήσεις. Δεκάδες οργανώσεις στην Αθήνα αναζητούν εθελοντές:
- Η Μετάδραση για να κάνουν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά και για να οργανώσουν την ανθρωπιστική βοήθεια.
- Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για μια σειρά προγραμμάτων που περιλαμβάνουν από απλή συντροφιά σε άτομα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέχρι διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε άστεγους.
- Τα Παιδικά Χωριά SOS για παιδαγωγικά προγράμματα, γραμματειακή υποστήριξη και διάφορες άλλες ανάγκες τους.
- Το Χαμόγελο του Παιδιού για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και για τη γραμματειακή υποστήριξη, μεταξύ άλλων.
- Το Μαζί για το Παιδί για τα γραφεία αλλά και για τις τηλεφωνικές τους γραμμές.

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Να αλλάζεις και να βελτιώνεσαι είναι δυο διαφορετικά πράγματα."

Γερμανική παροιμία

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2019 MEDIA2DAY