ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Πώς να γίνεις καλύτερος φίλος

Αν θες να είσαι πιο καλός με τους φίλους σου, και να μην αμφιβάλλει κανένας πόσο τον αγαπάς, αυτές οι συμβουλές είναι για ‘σένα…

Πώς να γίνεις καλύτερος φίλος

*Άσε το κινητό σου κάτω. Σταμάτα να περνάς τόσο χρόνο online, και δώσε περισσότερη σημασία στους ανθρώπους γύρω σου. Μην τους δίνεις (με το ζόρι) την μισή σου προσοχή.
*Μάθε να ακούς. Αλλά να ακούς πραγματικά. Μην γνέφεις απλά, μην σκέφτεσαι όσο μιλάνε οι φίλοι σου τι θα απαντήσεις. Άκουσέ τους.
*Πρέπει να είσαι εκεί στα δύσκολα, ακόμα κι αν δεν θέλεις. Πολλές φορές μπορεί να διαφωνείς με κάτι που κάνουν οι φίλοι σου, ή με το πώς διαχειρίζονται τις καταστάσεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους κριτικάρεις και να απομακρυνθείς.

*Προσπάθησε να τους βλέπεις συχνά. Είναι τόσο εύκολο να χάσεις επαφή, ακόμα και με ανθρώπους που αγαπάς.
*Και αν είναι φίλοι που μένουν μακριά, ζούμε στο 2018. Υπάρχουν είκοσι διαφορετικοί τρόποι στο κινητό σου για να κάνετε βιντεο-κλήση.
*Καν’ τους ένα μικρό δωράκι, για να τους φτιάξεις το κέφι. Μπορεί να είναι κάτι τέρμα χαζούλι ή συμβολικό, δεν έχει σημασία. Η σκέψη μετράει.

*Προσπαθήστε να κάνετε πράγματα μαζί, και να δοκιμάζετε καινούριες εμπειρίες. Επειδή αν δε τραβήξεις τους φίλους σου μαζί σ’ εκείνο το πειραματικό μείγμα γιόγκα και μοντέρνου χορού, ποιον θα τραβήξεις; Την μάνα σου;
*Μην ξεχνάς να τους λες πόσο τους εκτιμάς. Μπορεί να πιστεύεις ότι το δείχνεις, αλλά δεν πρέπει να έχουμε τίποτα δεδομένο. Πες τους το.
*Δείξε κατανόηση. Σε ό,τι κι αν περνάνε. Το ξέρεις ότι θα ζητούσες ακριβώς το ίδιο αν κι εσύ τα έκανες μαντάρα κάποια στιγμή και ήθελες υποστήριξη.

*Αν τα προγράμματά σας είναι χάλια και δεν προλαβαίνετε να βρεθείτε ποτέ, τότε κανονίστε μία μέρα που σίγουρα μπορείτε, και τηρήστε το ραντεβού.
*Αν κάτι σε έχει ενοχλήσει, πες το. Μην το κρατάς μέσα σου, επικοινώνησε και προσπάθησε να λύσεις το πρόβλημα σαν ενήλικας.
*Μάθε να συγχωρείς. Μην κρατάς κακίες. Ακόμα και στις καλύτερες φιλίες, γίνονται στραβές. Άνθρωποι είμαστε.

*Αποδέξου ότι δεν γίνεται να συμφωνείτε στα πάντα. Οι διαφορές μας είναι αυτές που κάνουν τις ανθρώπινες σχέσεις ενδιαφέρουσες.
*Ο φίλος, λένε, στην ανάγκη φαίνεται. Εμείς λέμε ότι ο φίλος μπορεί να είναι διαθέσιμος και χωρίς να χρειαστεί. (Αγάπη το λένε, ή έστω καλοσύνη.)
*Σεβάσου τα όρια που έχετε μεταξύ σας. Για παράδειγμα, αν συνήθως περιμένεις να σου ζητήσουν την γνώμη σου για να την προσφέρεις, μην αρχίσεις να πετάς συμβουλές από το πουθενά.

*Κάντε ταξίδια μαζί. Είναι από τις καλύτερες αναμνήσεις που θα δημιουργήσεις.
*Μίλα ειλικρινά μαζί τους για όλα αυτά που δεν θα μίλαγες στους άλλους ανθρώπους—για τα όνειρά σου, για τους φόβους σου, για τις νευρώσεις που κληρονόμησες από την μαμά σου.
*Στείλε μια selfie. Στείλε ένα meme. Στείλε μια selfie σου που την έχεις κάνει meme. Αν μπορείς με τον πιο μικρό τρόπο να κάνεις τους φίλους σου να χαμογελάσουν, τότε καν’ το.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Βλέπω τη ζωή σαν ένα χορό. Είναι ανάγκη ο χορός να έχει κάποιο νόημα; Χορεύεις επειδή το ευχαριστιέσαι."

Jackie Mason, Αμερικανός κωμικός

  • 1878 - Η Κύπρος προσαρτάται στην Μεγάλη Βρετανία, μετά από μυστική συμφωνία με την Τουρκία.

    1911 - Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY