ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Οι φτωχοί πεθαίνουν σχεδόν δέκα χρόνια νωρίτερα

Το ζήτημα είναι τι κάνουμε μετά, πώς μπορούμε να φροντίσουμε ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος…

Οι φτωχοί πεθαίνουν σχεδόν δέκα χρόνια νωρίτερα

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι από πιο φτωχές κοινωνικές ομάδες πεθαίνουν μέχρι και μία δεκαετία νωρίτερα σε σχέση με εκείνους που ανήκουν σε πιο εύπορες. Αυτά τα πορίσματα, όπως είναι λογικό, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, καθώς δείχνουν μία σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι φτωχότεροι άνθρωποι.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Imperial του Λονδίνου, έδειξε ότι το χάσμα στο προσδόκιμο ζωής είναι αυξημένο σε σχέση με πορίσματα του 2001 κατά δύο χρόνια για τις γυναίκες, και έναν χρόνο για τους άνδρες, στα οκτώ και τα εννέα χρόνια αντίστοιχα.

Επιπλέον, αυξημένα ήταν τα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας στις πιο φτωχές κοινότητες, καθώς τα παιδιά από φτωχές οικογένειες αντιμετώπιζαν δυόμισι φορές περισσότερες πιθανότητες θανάτου πριν την ενηλικίωση, σε σχέση με τα παιδιά από πλούσιες οικογένειες.

Τέλος, μεγάλη διαφορά επίσης παρατηρήθηκε στις ασθένειες οι οποίες κοστίζουν την ζωή στις δύο διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, με καρδιακά, αναπνευστικά και πνευμονολογικά νοσήματα, όπως και άνοια και καρκίνους πνεύμονα και οισοφάγου να μετρούν περισσότερα φτωχά θύματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Βλέπω τη ζωή σαν ένα χορό. Είναι ανάγκη ο χορός να έχει κάποιο νόημα; Χορεύεις επειδή το ευχαριστιέσαι."

Jackie Mason, Αμερικανός κωμικός

  • 1878 - Η Κύπρος προσαρτάται στην Μεγάλη Βρετανία, μετά από μυστική συμφωνία με την Τουρκία.

    1911 - Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY