ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Καλές συνήθειες να αποκτήσεις πριν μπει ο χειμώνας

Νέα εποχή, νέος εαυτός. Έχεις είκοσι μέρες μέχρι να μπει επίσημα και ημερολογιακά ο χειμώνας, να υιοθετήσεις πέντε νέες καλές συνήθειες.

Καλές συνήθειες να αποκτήσεις πριν μπει ο χειμώνας

Να μαγειρεύεις: Θα κάνεις καλό και στην υγεία σου, και στη σιλουέτα σου, και θα σου περισσεύουν και λεφτά στο τέλος του μήνα –και δεν θα το πιστεύεις. Δεν είναι δύσκολο, λίγες ώρες από το Σαββατοκύριακό σου θέλει, και μια καλή κατάψυξη, και γίνεται ένα μικρό θαύμα. Λεπτομέρειες και οδηγίες για να ξεκινήσεις ακόμα και αν δεν έχεις βράσει ποτέ ούτε νερό για τσάι έχουμε εδώ

Να κοιμάσαι: Θα λέγαμε «να κοιμάσαι νωρίς», αλλά ξέρουμε ότι με τόσες προτάσεις για μπαράκια και σειρές αυθυπονοπευόμαστε, οπότε θα το αφήσουμε σκέτο «να κοιμάσαι». Τουλάχιστον οκτώ ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, θα κάνουν θαύματα στο μεταβολισμό σου, στην διάθεσή σου, στο πόσο «στροφάρει» το μυαλό σου και στο πόσο λάμπει το δέρμα σου, για να αναφέρουμε μερικά μόνο από τα οφέλη του ύπνου.

Να βάλεις το περπάτημα στην καθημερινότητά σου: Τώρα που δεν έχεις πια τη δικαιολογία ότι λιώνεις από τη ζέστη περπατώντας στα τσιμέντα της Αθήνας, μπορείς κάλλιστα να εντάξεις ένα μισάωρο περπάτημα κάπου στην ημέρα σου. Βόλτα στη γειτονιά με αχνιστό καφεδάκι στο χέρι; Με τα πόδια στη δουλειά, αν η δουλειά είναι σχετικά κοντά στο σπίτι σου; Λιγότερα μέσα μαζικής μεταφοράς και περισσότερο περπάτημα για να πας όπου πηγαίνεις; Εσύ αποφασίζεις. Και κερδίζεις μακροζωία και αδυνάτισμα.

Να διαβάζεις: Έστω λίγο, κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς, αντί να σκρολάρεις ένα 20λεπτο στο Facebook κάνοντας like σε αδιάφορα memes. Διάλεξε ένα βιβλίο που σου αρέσει (εδώ έχουμε προτάσεις για να ξεκινήσεις αν δε διαβάζεις γενικώς) και τοποθέτησέ το στρατηγικά στο κομοδίνο σου, για να το πιάσεις αντί για το κινητό όταν πας να ξαπλώσεις.

Να μαθαίνεις καινούρια πράγματα: Αν (πιστεύεις ότι) δεν έχεις χρόνο να ξεκινήσεις μαθήματα, το Internet είναι φίλος σου, και μπορεί να σε μάθει τα πάντα, από ξένες γλώσσες και εξωτικές κουζίνες μέχρι πυρηνική φυσική. Βάλε στόχο να μαθαίνεις ένα καινούριο πράγμα την εβδομάδα, και δες εδώ κι εδώ πώς θα τον πετύχεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Βλέπω τη ζωή σαν ένα χορό. Είναι ανάγκη ο χορός να έχει κάποιο νόημα; Χορεύεις επειδή το ευχαριστιέσαι."

Jackie Mason, Αμερικανός κωμικός

  • 1878 - Η Κύπρος προσαρτάται στην Μεγάλη Βρετανία, μετά από μυστική συμφωνία με την Τουρκία.

    1911 - Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY