ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Υπέροχες ιστορίες ανθρωπιάς

Ναι, ζούμε σε σκοτεινούς καιρούς. Αλλά μην ξεχνάμε ποτέ το φως που κρύβουμε μέσα μας οι άνθρωποι…

Υπέροχες ιστορίες ανθρωπιάς

Κάθε φορά που μιλάμε για τον κόσμο μας, η κουβέντα έχει την τάση να γίνεται σκοτεινή. Ναι, είναι βέβαιο ότι ζούμε σε πολύ παράξενες εποχές, από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες. Και είναι αρκετά εύκολο να πέσουμε σ’ αυτόν τον φαύλο κύκλο απαισιοδοξίας και να σκεφτόμαστε ότι όλα πάνε κατά διαόλου, αλλά…

Αλλά. Αλλά ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι και ανθρωπιά, όσο κλισέ κι αν ακούγεται. Επειδή οι παρακάτω ιστορίες μας επιβεβαιώνουν ότι, ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές της Ιστορίας, πάντα υπάρχει φως για να σε καθοδηγεί.

Οι τρεις γιαγιάδες από την Λέσβο

Τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην Λέσβο εντόπισαν ένα νεαρό ζευγάρι προσφύγων, που μόλις κατάφερε να επιβιώσει, και βοήθησαν το μωρό τους, προσφέροντας ρούχα, φαγητό και ένα ζεστό μπάνιο. Χωρίς να τις ενδιαφέρει αν κάποιος κοιτάει. Ευτυχώς, κάποιος κοιτούσε και αυτές οι γιαγιάδες μας θυμίζουν τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Ο Καλύτερος Ευρωπαίος Πολίτης

Ο πάτερ Αντώνιος, ο ιερέας που ίδρυσε την μη-κυβερνητική οργάνωση “Κιβωτός του Κόσμου”, που δραστηριοποιείται στον τομέα μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού, ιδιαίτερα από μονογονεϊκές και άπορες οικογένειες, τιμήθηκε με ομόφωνη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου με το Βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη. Με τη συνοδεία 10 παιδιών από την «Κιβωτό του Κόσμου», έφτασε στις Βρυξέλλες για την παραλαβή του βραβείου. «Τι να σας πω; Για έναν ορθόδοξο ιερέα τα βραβεία ξέρετε δεν χρειάζονται με την έννοια ότι πιστεύω και νιώθω, ότι αυτό που κάνουμε είναι χρέος μας, υποχρέωση για το ποίμνιο μας για τα παιδιά και τις ψυχούλες τις τραυματισμένες. Οπότε όλα αυτά βοηθούν στην πιστοποίηση και στο να γίνει το έργο μας ακόμα πιο γνωστό και να πάρουμε βοήθεια» δήλωσε στο The Caller.

Η αληθινή αγάπη

Τον Μάρτιο του 2017, η Amy Krouse Rosenthal, αμερικανίδα συγγραφέας, δημοσίευσε ένα δοκίμιο στους New York Times, με τίτλο “Ίσως να θέλεις να παντρευτείς τον σύζυγό μου”. Πολεμώντας καρκίνο των ωοθηκών σε τελικό στάδιο, η συγγραφέας μίλησε για το πώς προσπάθησε να φροντίσει για το μέλλον του άντρα της, φτιάχνοντάς του ακόμα και προφίλ σε dating site για να είναι σίγουρη ότι θα γνωρίσει ένα άτομο που θα συνεχίσει να τον κάνει ευτυχισμένο. Πέθανε δέκα μόλις μέρες μετά την δημοσίευση του άρθρου. Το διαβάζετε εδώ, αλλά θα χρειαστείτε πολλά χαρτομάντηλα. 

Ο μυστηριώδης Benny

Και ακόμη μια ιστορία από τα διεθνή. Στο Σάλεμ του Όρεγκον, στις Η.Π.Α., ένας μυστηριώδης τύπος με το όνομα Benny άφηνε στα κρυφά (σε τσέπες μπουφάν, σε παραθυρόφυλλα, ακόμα και μέσα σε παιδικά καροτσάκια) εδώ και πολύ καιρό… εκατοδόλαρα σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη: άστεγους, νέους, μονογονεϊκές οικογένειες… Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι, εκτός από το όνομά του, που το γράφει πάνω στα χαρτονομίσματα. Σύντομα, οι κάτοικοι της πόλης συνέχισαν την παράδοση, με αρκετούς να αντιγράφουν την κίνηση του μυστηριώδους ευεργέτη, όπως και πολλά άτομα που τυχαίνει να βρίσκουν τα κρυφά χαρτονομίσματα και να τα δίνουν σε άτομα που τα έχουν περισσότερη ανάγκη εκείνη τη στιγμή. Και κάπως έτσι μία κοινότητα ανθρώπων έχει έρθει πιο κοντά.

Μια γυναίκα που "δεν αλλάζει τον κόσμο"

Η Saroj Sood είναι μια γυναίκα από την Ινδία που εδώ και τέσσερις δεκαετίες έχει ιδρύσει την  Indian Society for Sponsorship & Adoption, μια υπηρεσία που βοηθάει στην υιοθεσία χαμένων, παρατημένων ή ορφανών παιδιών. Το μότο της είναι το εξής: Με το να υιοθετήσεις ένα παιδί, δεν αλλάζεις τον κόσμο - αλλά όταν υιοθετείς ένα παιδί, αλλάζεις τον κόσμο για αυτό. Μια ιστορία ενός τέτοιου παιδιού μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη φέτος, με έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ, το Lion, και αφορά ένα πεντάχρονο αγόρι που υιοθετήθηκε από μια οικογένεια Αυστραλών, και δεκαετίες μετά, κατάφερε να βρει την βιολογική του μητέρα, και πλέον στηρίζει οικονομικά την υπηρεσία.

O Κυριάκος Παπαδόπουλος

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έγινε γνωστός στη διάρκεια της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης. Αποτέλεσε έτσι την «εικόνα» του Λιμενικού Σώματος όταν μίλησε για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο. Παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έδωσε τον αγώνα για τη διάσωση περισσότερων από πέντε χιλιάδων ανθρώπων μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών παραλίων, προσπάθεια που τον σημάδεψε. Πριν από έναν μήνα περίπου, έφυγε από την ζωή ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς, στα 44 του χρόνια. Αλλά μια άλλη θεωρία λέει πως οι υποδειγματικοί άνθρωποι δεν πεθαίνουν ποτέ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ας αφήσουμε τις όμορφες γυναίκες για τους άντρες που δεν έχουν φαντασία."

Μαρσέλ Προυστ

  • 1940 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η Επιχείρηση Δυναμό, η εκκένωση της Δουνκέρκης από τα αγγλο-γαλλικά στρατεύματα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY