ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

10 πράγματα που μας χαλάνε την ημέρα

Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται. Και το πρωί έχει πολλούς κινδύνους. Ας δούμε δέκα τρόπους να σου χαλάσει η μέρα πριν πατήσεις καν στη δουλειά.

10 πράγματα που μας χαλάνε την ημέρα

του Θοδωρή Διάκου

Το (πολύ) πρωινό ξύπνημα

Κάποιοι άνθρωποι κάνουν δουλειές που τους επιτρέπουν να ξυπνήσουν σε φυσιολογική ώρα, ή ακόμα και αργά. Κάποιοι άλλοι ξυπνούν στις έξι το πρωί, και δεν μπορούμε να φανταστούμε μεγαλύτερο βάσανο από το να ξυπνάς στις έξι το πρωί καθημερινά. Πρώτος πόντος γκρίνιας.

Τα 40 δευτερόλεπτα μετά το πρωινό ντους
Πας από ‘χαμάμ’ σε ‘Άγγλος εξερευνητής αργοπεθαίνει στη Γροιλανδία το 1850’ μέσα σε λιγότερο από μισό λεπτό. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βγεις από το ντους. Αν, πάλι, έχεις θέρμανση μέσα στο μπάνιο σου, μπορούμε να κάνουμε μπάνιο στο σπίτι σου;

Οι κακές μυρωδιές στην τουαλέτα
Είναι δύο φορές πιο σκληρές το πρωί, απλά και μόνο επειδή μόλις επανακτήσαμε τις αισθήσεις μας από τον ύπνο, άρα είμαστε πιο ευαίσθητοι. Και μετά νιώθουμε ότι αυτές οι μυρωδιές θα μας ακολουθούν παντού, όλη μέρα, και κανείς δεν θέλει να ξεκινάει την ημέρα του νιώθοντας ότι μυρίζει σαν τουαλέτα.

Και μετά βγαίνεις έξω…
…και υπάρχει κάποια ακόμα χειρότερη μυρωδιά. Από πού έρχεται; Κανείς δεν ξέρει. Αλλά είναι εκεί, είναι πάντα εκεί και είναι πιο δυνατή από το μπάνιο σου. Eau de anthropila.

Οι επιβάτες εισέρχονται ΜΟΝΟ από τις μπροστινές εισόδους
Ένας πάρα πολύ χρήσιμος κανόνας που εφαρμόζεται σε όλη την πόλη. Όχι, πλάκα κάνουμε, είναι κάτι εντελώς καθόλου πρακτικό και ηλίθιο, και αρκεί μόνο μία ματιά στην κατάσταση που επικρατεί για να το καταλάβεις. Πλέον όλοι οι επιβάτες συσσωρεύονται στα σούπερ κλειστοφοβικά τετραγωνικά εκατοστά πίσω από τον οδηγό, ενώ το πίσω μέρος του λεωφορείου είναι νεκρό. Και ακόμα κι αν θες να πας στο πίσω μέρος, να έχεις την άπλα σου, να νιώσεις λίγο άνθρωπος, κανένας δεν έχει όρεξη να κουνηθεί. Προτιμούν να μένουν στοιβαγμένοι σαν τις πατάτες. Συνεπώς, η ερώτηση στην οποία θέλουμε να καταλήξουμε είναι η εξής: Μήπως είμαστε κι εμείς λιγάκι χαζούληδες και μας αξίζει ό,τι μας συμβαίνει; Τροφούλα για σκέψη.

Το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι για καυγά στα ΜΜΜ
Ναι, η προηγούμενη παράγραφος ήταν αρκετά επιθετική, το παραδεχόμαστε, αλλά σκέψου κι αυτά:
α) δεν γράφτηκε με την τσίμπλα στο μάτι, γράφτηκε βράδυ σε γραφείο
β) κι εμείς είμαστε έτοιμοι για καυγά, αλλά ποτέ δεν κάνουμε καυγά, επειδή η μαμά μας φρόντισε να μας διδάξει τρόπους.
Συνεπώς, το ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν οκτώ το πρωί σ’ ένα λεωφορείο και είναι τόσο έτοιμοι να μαλώσουν, μας φαίνεται πολύ ανησυχητικό για την γενικότερη κατάσταση της χώρας. Η διατήρηση ενός ασφαλούς, passive-aggressive τόνου είναι μισή αρχοντιά.

Το γεγονός ότι ζηλεύουμε λίγο την αυτοπεποίθηση αυτών των ανθρώπων
Θέλει πολλά κότσια για να αποφασίσεις ότι δεν σε ενδιαφέρει που θα γυρίσει το μισό λεωφορείο να σε κοιτάξει επειδή έκανες φασαρία. Βασικά θέλει κότσια για να είσαι τόσο επιθετικός, τόσο νωρίς, μην τα ξαναλέμε. Τις προάλλες κοιμηθήκαμε όσο πίναμε καφέ, όρθιοι μέσα στο 550.*

Το ότι λογικά οι άνθρωποι που βγάζουν περισσότερα λεφτά από εμάς δεν διστάζουν να δείξουν τέτοια επιθετικότητα, γενικά στην ζωή τους, σιγά μην παίρνουν λεωφορείο, και λόγω αυτής της έμφυτης επιθετικότητας είναι τόσο επιτυχημένοι
:(

Το ότι κανένας δεν σέβεται τον προσωπικό σου χώρο
Ειδικά τον προσωπικό χώρο που χρειάζεσαι για να καΤΕΒΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ. ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΕ, Γ#ΜΩ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΟΥ.

Ελπίζουμε να έχεις μια ωραία και παραγωγική μέρα στην δουλειά.

*Editor: Αυτό συνέβη μόνο σε ‘σένα, Θοδωρή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Τίποτα δεν κάνει έναν άνθρωπο τόσο ξεπερασμένο όσο το να επικρίνει τη νεότερη γενιά."

Adlai Stevenson, 1900-1965, Αμερικανός πολιτικός

  • 1656 - Η Αγγλία και η Γαλλία υπογράφουν ειρηνευτική συμφωνία.
    1789 - Ιδρύεται το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
    1919 - Η ημερήσια εφημερίδα «Καθημερινή» εκδίδεται στην Αθήνα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY