ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Συνδέεται ο σωματότυπος με την προσωπικότητα;

Φαίνεται πως μερικές αντιλήψεις σχετικά με το σώμα δεν μας εγκαταλείπουν. Τι λένε τα επιστημονικά στοιχεία;

Συνδέεται ο σωματότυπος με την προσωπικότητα;

Είναι, άραγε, αλήθεια ότι πολλοί άνθρωποι βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα για την προσωπικότητα των άλλων, βασισμένοι στον σωματότυπό τους; Ναι, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Μάλιστα, φαίνεται ότι αυτό συμβαίνει σε παγκόσμια κλίμακα, και μάλλον οι επικρατέστερες αντιλήψεις βασίζονται σε θλιβερά στερεότυπα.

Η έρευνα αυτή είναι η πρώτη στο είδος της. Οι επιστήμονες έδειξαν σε φοιτητές φωτογραφίες που απεικόνιζαν 140 διαφορετικούς και ρεαλιστικούς σωματότυπους ανδρών και γυναικών, από διαφορετικές οπτικές γωνίες, και τους ζήτησαν να συνδέσουν την κάθε φωτογραφία με χαρακτηριστικά όπως εξωστρέφεια ή εσωστρέφεια, αξιοπιστία ή τεμπελιά.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι σωματότυποι που λάμβαναν τις καλύτερες αντιδράσεις, και τα πιο θετικά σχόλια σχετικά με την πιθανή προσωπικότητα των ατόμων στις φωτογραφίες ήταν το σχήμα αχλαδιού για τις γυναίκες, και το σώμα με τετράγωνη και μεγάλη πλάτη για τους άνδρες—δύο πρότυπα ομορφιάς που, απ’ ό,τι φαίνεται, καλά κρατούν.

Ποια είναι η άποψή σας για τα ευρήματα αυτής της έρευνας;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Η εξίσωση της θρησκείας με την πίστη είναι μάλλον πρόσφατη."

Arnold J. Toynbee, 1889-1975, Βρετανός ιστορικός

  • 963 - Πέθανε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ρωμανός Β'.
    1884 - Γεννήθηκε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός.
    1945 - Στα τέλη του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου, απελευθερώνονται τα Δωδεκάνησα από την Ιταλία και ζητούν να ενωθούν με την Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY