ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή: Θα ξανασυμβεί όμως;

Τι γίνεται τελικά με την αλλαγή της ώρας; Γυρίζουμε προς τα πίσω αυτή την Κυριακή και μετά τέλος; Όχι ακριβώς…

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή: Θα ξανασυμβεί όμως;

Θα ξανασυμβεί, είναι η σύντομη απάντηση στην ερώτηση του τίτλου. Για μία ή δύο ακόμα φορές, για να είμαστε ακριβείς.

Μία ώρα πίσω θα γυρίσουμε τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου, από τις 4.00 στις 3.00 το πρωί.

Εν συνεχεία, και μέχρι τον Απρίλιο του 2019, κάθε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κληθεί να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει για πάντα στην χειμερινή ή στην θερινή ώρα –και οι αλλαγές θα σταματήσουν.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 θα γυρίσουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά, και μετά αν επιλέξουμε να παραμείνουμε στην θερινή ώρα δεν θα την ξαναλλάξουμε ποτέ. Αν επιλέξουμε να μείνουμε στη χειμερινή ώρα, θα γυρίσουμε τα ρολόγια πίσω για μία τελευταία φορά την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Για να δρέψεις την πραγματικότητα, ό,τι απλά ονειρεύεσαι, ζήσε με έναν παιδιάστικο, στοχαστικό και ανέμελο τρόπο στο δάσος της μοναξιάς."

Jack Kerouac, 1922-1969, Αμερικανός συγγραφέας

 • 1864 - Ιδρύεται ο Ερυθρός Σταυρός.
  1940 - Μετά το τορπιλλισμό του Έλλη και της έντασης των ελληνοϊταλικών σχέσεων η Μεγάλη Βρετανία ανακοινώνει ότι οι ναυτικές και αεροπορικές της δυνάμεις θα ενισχύσουν την Ελλάδα εάν τυχόν υποστεί επίθεση.
  1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βραζιλία κηρύσσει πόλεμο στις δυνάμεις του Άξονα, (Γερμανία και Ιταλία όχι όμως Ιαπωνία).
  1962 - Το πρώτο στον κόσμο πλοίο που κινείται με πυρηνική ενέργεια, το The Savannah, ολοκληρώνει το παρθενικό του ταξίδι.
  1975 - Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ.
  1989 - Ανακαλύπτεται ο πρώτος ολοκληρωμένος δακτύλιος γύρω από τον Ποσειδώνα.
  2004 - Άγνωστοι εισβάλλουν στο Μουσείο του Όσλο και αφαιρούν δύο πίνακες του Έντβαρτ Μουνκ, ανάμεσά τους την πασίγνωστη «Κραυγή».

© 2002-2019 MEDIA2DAY