ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ψυχολογικά κόλπα για να κάνεις ευκολότερη τη ζωή σου

Το ήξερες πως αν κάτσεις δίπλα στον προϊστάμενο στο meeting, αποφεύγεις την κατσάδα; Και άλλα ψυχολογικά τρικ για να καλυτερεύσεις τη ζωή σου.

Ψυχολογικά κόλπα για να κάνεις ευκολότερη τη ζωή σου

1. Αν έχεις ενδείξεις ότι ο προϊστάμενος θα σου τα ψάλλει στο meeting, κάτσε στην θέση ακριβώς δίπλα του. Έρευνες έχουν δείξει πως οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουμε άβολα να είμαστε επιθετικοί με κάποιον που κάθεται δίπλα μας.

2. Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις κάτι και να το θυμάσαι είναι να προσπαθήσεις να το εξηγήσεις σε κάποιον άλλο, καθότι οι άνθρωποι έχουμε την τάση να απλοποιούμε τις πληροφορίες όταν τις μεταφέρουμε.

3. Έχεις την αίσθηση πως κάποιος σε κοιτάζει, αλλά δεν θέλεις να κοιτάξεις για να σιγουρευτείς; Κάνε πως χασμουριέσαι –αν χασμουρηθεί κι αυτός/η, έχεις την απάντησή σου.

4. Καλός τρόπος να ανακαλύψεις το ρομάντζο του γραφείου: Όταν κάποιος λέει ένα αστείο, και γελάνε όλοι, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε την τάση να κοιτάζουμε το άτομο που νιώθουμε ή θέλουμε να είναι πιο κοντινό.

5. Θέλεις να φανείς φιλικός και με αυτοπεποίθηση όταν γνωρίζεις κάποιον; Προσπάθησε να προσέξεις το χρώμα των ματιών του. Όχι για να του το αναφέρεις, αλλά επειδή οι ειδικοί εξηγούν πως αυτός είναι ο ιδανικός χρόνος για να κοιτάζεις κάποιον στα μάτια –όσο χρειάζεται για να παρατηρήσεις το χρώμα τους.

6. Αν ρωτήσεις κάτι και έχεις την αίσθηση ότι ο συνομιλητής σου αποκρύπτει πληροφορίες, μην πεις τίποτα αφού σταματήσει να μιλάει, αλλά συνέχισε να τον κοιτάς για λίγο ακόμα. Το πιθανότερο είναι πως θα προσθέσει μερικές πληροφορίες που παρέλειψε την πρώτη φορά.

7. Για να καταλάβεις αν κάποιος νιώθει άνετα μαζί σου, παρατήρησε προς τα πού «κοιτούν» τα πόδια του. Αν ο κορμός του είναι στραμμένος προς το μέρος σου αλλά τα πέλματα όχι, είναι κακό σημάδι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ύψιστη μορφή άγνοιας είναι όταν απορρίπτεις κάτι που δεν ξέρεις τίποτε γι’ αυτό."

Wayne W. Dyer, 1940-2015, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1440 - Μάχη της Βάρνας.
    1484 - Γεννιέται ο Μαρτίνος Λούθηρος, μοναχός, ηγέτης της Εκκλησιαστικής Μεταρρύθμισης.
    1938 - Πεθαίνει ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους.

© 2002-2019 MEDIA2DAY