ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ψυχολογικά κόλπα για να κάνεις ευκολότερη τη ζωή σου

Το ήξερες πως αν κάτσεις δίπλα στον προϊστάμενο στο meeting, αποφεύγεις την κατσάδα; Και άλλα ψυχολογικά τρικ για να καλυτερεύσεις τη ζωή σου.

Ψυχολογικά κόλπα για να κάνεις ευκολότερη τη ζωή σου

1. Αν έχεις ενδείξεις ότι ο προϊστάμενος θα σου τα ψάλλει στο meeting, κάτσε στην θέση ακριβώς δίπλα του. Έρευνες έχουν δείξει πως οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουμε άβολα να είμαστε επιθετικοί με κάποιον που κάθεται δίπλα μας.

2. Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις κάτι και να το θυμάσαι είναι να προσπαθήσεις να το εξηγήσεις σε κάποιον άλλο, καθότι οι άνθρωποι έχουμε την τάση να απλοποιούμε τις πληροφορίες όταν τις μεταφέρουμε.

3. Έχεις την αίσθηση πως κάποιος σε κοιτάζει, αλλά δεν θέλεις να κοιτάξεις για να σιγουρευτείς; Κάνε πως χασμουριέσαι –αν χασμουρηθεί κι αυτός/η, έχεις την απάντησή σου.

4. Καλός τρόπος να ανακαλύψεις το ρομάντζο του γραφείου: Όταν κάποιος λέει ένα αστείο, και γελάνε όλοι, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε την τάση να κοιτάζουμε το άτομο που νιώθουμε ή θέλουμε να είναι πιο κοντινό.

5. Θέλεις να φανείς φιλικός και με αυτοπεποίθηση όταν γνωρίζεις κάποιον; Προσπάθησε να προσέξεις το χρώμα των ματιών του. Όχι για να του το αναφέρεις, αλλά επειδή οι ειδικοί εξηγούν πως αυτός είναι ο ιδανικός χρόνος για να κοιτάζεις κάποιον στα μάτια –όσο χρειάζεται για να παρατηρήσεις το χρώμα τους.

6. Αν ρωτήσεις κάτι και έχεις την αίσθηση ότι ο συνομιλητής σου αποκρύπτει πληροφορίες, μην πεις τίποτα αφού σταματήσει να μιλάει, αλλά συνέχισε να τον κοιτάς για λίγο ακόμα. Το πιθανότερο είναι πως θα προσθέσει μερικές πληροφορίες που παρέλειψε την πρώτη φορά.

7. Για να καταλάβεις αν κάποιος νιώθει άνετα μαζί σου, παρατήρησε προς τα πού «κοιτούν» τα πόδια του. Αν ο κορμός του είναι στραμμένος προς το μέρος σου αλλά τα πέλματα όχι, είναι κακό σημάδι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Για να δρέψεις την πραγματικότητα, ό,τι απλά ονειρεύεσαι, ζήσε με έναν παιδιάστικο, στοχαστικό και ανέμελο τρόπο στο δάσος της μοναξιάς."

Jack Kerouac, 1922-1969, Αμερικανός συγγραφέας

 • 1864 - Ιδρύεται ο Ερυθρός Σταυρός.
  1940 - Μετά το τορπιλλισμό του Έλλη και της έντασης των ελληνοϊταλικών σχέσεων η Μεγάλη Βρετανία ανακοινώνει ότι οι ναυτικές και αεροπορικές της δυνάμεις θα ενισχύσουν την Ελλάδα εάν τυχόν υποστεί επίθεση.
  1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βραζιλία κηρύσσει πόλεμο στις δυνάμεις του Άξονα, (Γερμανία και Ιταλία όχι όμως Ιαπωνία).
  1962 - Το πρώτο στον κόσμο πλοίο που κινείται με πυρηνική ενέργεια, το The Savannah, ολοκληρώνει το παρθενικό του ταξίδι.
  1975 - Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ.
  1989 - Ανακαλύπτεται ο πρώτος ολοκληρωμένος δακτύλιος γύρω από τον Ποσειδώνα.
  2004 - Άγνωστοι εισβάλλουν στο Μουσείο του Όσλο και αφαιρούν δύο πίνακες του Έντβαρτ Μουνκ, ανάμεσά τους την πασίγνωστη «Κραυγή».

© 2002-2019 MEDIA2DAY