ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Γεννήθηκαν ποντικάκια από γονείς του ίδιου φύλου

Δύο περήφανες μαμάδες-ποντίκια έφεραν στον κόσμο ποντικάκια… χωρίς αρσενικό γενετικό υλικό!

Γεννήθηκαν ποντικάκια από γονείς του ίδιου φύλου

Γεννήθηκαν μωρά ποντικάκια που έχουν δύο μαμάδες και όχι μπαμπά, σύμφωνα με ερευνητές της Κινέζικης Ακαδημίας Επιστημών. Τα ποντικάκια, μάλιστα, όχι μόνο ήταν υγιέστατα, αλλά μεγάλωσαν και κατάφεραν να αναπαραχθούν κι εκείνα.

Κακά νέα, όμως, στις προσπάθειες των επιστημόνων να δημιουργήσουν ποντίκια με δύο μπαμπάδες—πέθαιναν λίγες μέρες αφού γεννιούνταν. Οι ερευνητές ξεκίνησαν με σκοπό να απαντήσουν ορισμένα θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με το σεξ, και γιατί το κάνουμε. Τα θηλαστικά χρειάζονται ένα ωάριο και ένα σπερματοζωάριο για να επιτευχθεί η αναπαραγωγή. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αναγκαίο στην υπόλοιπη φύση, καθώς πολλά ψάρια, αμφίβια, πτηνά και ερπετά μπορούν να αναπαραχθούν μόνα τους—μιλάμε για κυριολεκτική παρθενογένεση.

Ο σκοπός των ερευνητών ήταν να ανακαλύψουν ποιους κανόνες της αναπαραγωγής έπρεπε να σπάσουν για να καταφέρουν να γεννηθούν μωρά από γονείς-ποντίκια του ίδιου φύλου. Αυτό, εν τέλει, τους βοήθησε να καταλάβουν γιατί είναι τόσο αναγκαίοι αυτοί οι κανόνες.

Η τεχνολογία που χρειάστηκε για να επιτευχθεί όλο αυτό; Με απλά λόγια, περίπλοκη. Χρειάστηκε να ληφθούν διαφορετικά γονίδια από τις δύο μητέρες, να επεξεργαστούν ώστε να γίνουν συμβατά, αφαιρώντας κομμάτια του γενετικού υλικού… και η διαδικασία με τους δύο μπαμπάδες ποντίκια ήταν ακόμα πιο περίπλοκη. Τώρα, οι ερευνητές σκοπεύουν να βελτιώσουν και την διαδικασία των δύο μπαμπάδων, δηλώνοντας ότι αυτή η έρευνα είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, αλλά μας δείχνει τι είναι πιθανό.

Πάντως, η ανθρώπινη αναπαραγωγή δεν φαίνεται να απειλείται, καθώς υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες που πρέπει να παρακαμφθούν πριν καν σκεφτούμε να δοκιμάσουμε κάτι παρόμοιο σε ανθρώπους. Ποια είναι η άποψή σας για αυτήν την έρευνα;

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Βλέπω τη ζωή σαν ένα χορό. Είναι ανάγκη ο χορός να έχει κάποιο νόημα; Χορεύεις επειδή το ευχαριστιέσαι."

Jackie Mason, Αμερικανός κωμικός

  • 1878 - Η Κύπρος προσαρτάται στην Μεγάλη Βρετανία, μετά από μυστική συμφωνία με την Τουρκία.

    1911 - Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY