ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Τι θα γίνει φέτος με τα τέλη κυκλοφορίας;

Δείτε πόσα θα πληρώσετε ανάλογα με τα κυβικά του αυτοκινήτου, ή με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αν το αυτοκίνητό σας είναι καινούριο.

Τι θα γίνει φέτος με τα τέλη κυκλοφορίας;

Τα ίδια με πέρυσι θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019, σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Οικονομικών, που ξεκαθάρισε πως το Υπουργείο δεν σχεδιάζει κάποια αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων για το έτος 2019.

Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Παπανάτσιου, υφυπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως «τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων θα μείνουν και το 2019, στα ίδια επίπεδα με το 2018. Δεν θα έχουμε σε καμία κατηγορία μεγαλύτερα ποσά, ούτε και μικρότερα», ενώ επεσήμανε ότι δεν υπήρχε δημοσιονομικός χώρος για να μειωθούν τα τέλη σε αυτή τη φάση.

Ανάλογα με τα κυβικά του αυτοκινήτου και το έτος ταξινόμησης, λοιπόν, τα τέλη κυκλοφορίας σας είναι:

Ειδικά για τα επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανά χιλιόμετρο). Λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος, ως εξής:

SPONSORED LINKS

"Ο καθένας πιστεύει εύκολα ό,τι φοβάται και ό,τι επιθυμεί."

Jean de La Fontaine, 1621-1695, Γάλλος συγγραφέας

  • 1812 - Ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης υποχωρεί από την Μόσχα.

    1935 - Η Κοινωνία των Εθνών επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην φασιστική Ιταλία για την εισβολή της στην Αιθιοπία.

    1960 - Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίζουν την επιβολή εμπάργκο στην κομμουνιστική Κούβα.

© 2002-2018 MEDIA2DAY