ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο ακατάστατοι και ξενυχτούν

Πλέον όλα εξηγούνται. Με σκληρά, επιστημονικά δεδομένα, δεν φταίμε εμείς δηλαδή.

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο ακατάστατοι και ξενυχτούν

Αν είστε άνθρωπος που δεν μπορεί με τίποτα να οργανώσει τον χώρο που δουλεύει, που ζει, που κοιμάται, ίσως να είστε διάνοια. Αν, πάλι, ο ύπνος δεν σας παίρνει με τίποτα το βράδυ, ίσως και πάλι να είστε διάνοια.

Και, τέλος, αν βρίζετε σαν ναύτης, υπάρχουν πάλι πιθανότητες να είστε διάνοια.

Ας το αναλύσουμε λίγο, όμως. Νέα μελέτη ήρθε για να αποδείξει πως όσοι βρίζουν δεν έχουν στην πραγματικότητα περιορισμένο λεξιλόγιο – όπως πολύ συχνά λέγεται για τα άτομα που εκφράζονται με τέτοιον τρόπο – αλλά μάλιστα φαίνεται πως όσες περισσότερες βρισιές μπορείς να σκεφτείς μέσα σε ένα λεπτό, τόσο πιο υψηλό μπορεί να είναι το IQ σου. Βάζουμε χρονόμετρο και ξεκινάμε αμέσως.

Μια άλλη μελέτη έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται νωρίς, μπορεί επίσης να χτυπήσουν πιο υψηλά σκορ σε τεστ IQ—μερικά παραδείγματα, για να μην νομίζετε ότι είστε οι μόνοι, είναι ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Γουίνστον Τσόρτσιλ, αλλά ακόμα και ο Δαρβίνος, που φημιζόταν για το πόσο νυχτοπούλι είναι.

Τέλος, μία μελέτη του Πανεπιστημίου της Μινεσότα έδειξε ότι όσο πιο ακατάστατο είναι το γραφείο μας, τόσο πιο πιθανό να έχουμε υψηλότερο IQ. Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι ο χώρος εργασίας που δεν είναι τακτοποιημένος μπορεί να φέρει περισσότερη δημιουργικότητα στην εργασία, ενώ ο καθαρός και περιποιημένος χώρος εργασίας συσχετίζεται με πιο ασφαλείς και λιγότερο τολμηρές επαγγελματικές επιλογές.

Πηγή: Independent

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Βλέπω τη ζωή σαν ένα χορό. Είναι ανάγκη ο χορός να έχει κάποιο νόημα; Χορεύεις επειδή το ευχαριστιέσαι."

Jackie Mason, Αμερικανός κωμικός

  • 1878 - Η Κύπρος προσαρτάται στην Μεγάλη Βρετανία, μετά από μυστική συμφωνία με την Τουρκία.

    1911 - Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY