ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ποιοι είναι οι νικητές των Νόμπελ τρελών επιστημόνων;

Η ιδιαίτερη (και ξεκαρδιστική) απονομή τιμάει τους πιο δημιουργικούς επιστήμονες

Ποιοι είναι οι νικητές των Νόμπελ τρελών επιστημόνων;

Εσείς το ξέρατε ότι έχει γίνει έρευνα που απέδειξε ότι το τρενάκι του τρόμου στο λούνα παρκ μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από πέτρες στα νεφρά; Και, μάλιστα, ότι αυτό δουλεύει καλύτερα αν ο ασθενής κάθεται στις πίσω θέσεις, παρά στις μπροστά;

Ναι, αυτό είναι έρευνα που έχει γίνει. Και μια επιτροπή κάπως διαφορετική, η ομάδα του περιοδικού Annals of Improbable Science, κάθε χρόνο τα τελευταία 28 χρόνια, επιβραβεύει τέτοιες έρευνες που μοιάζουν τελείως παράξενες, και αποκαλύπτουν ακόμα πιο παράξενα πράγματα που δεν γνωρίζαμε. Είναι τα βραβεία Ig, που αποκαλούνται τα “Νόμπελ για τους τρελούς επιστήμονες”. Μια ματιά στους φετινούς νικητές, ας πούμε, θα σας πείσει.

To Ig Ιατρικής απονεμήθηκε στον Ντέιβιντ Γουαρτίνγκερ, από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, που όντως είχε έναν ασθενή με πέτρα στα νεφρά, και ανακάλυψε ότι την ξεφορτώθηκε μέσα σε ένα τρενάκι του τρόμου. Στον τομέα της Ιατρικής Εκπαίδευσης, το βραβείο δόθηκε στον Δρ. Ακίρα Χοριούτσι, ένας Ιάπωνα γαστρεντερολόγος που εφηύρε μια τεχνική αυτο-κολονοσκόπησης—ένα θέμα σχετικά ταμπού για τον ιαπωνικό λαό.

Στον τομέα της Λογοτεχνίας, το βραβείο πήγε σε μία ερευνήτρια από την Νέα Ζηλανδία, με θέμα την απελπισία που μας προκαλούν οι οδηγίες χρήσης διάφορων προϊόντων (που δεν διαβάζουμε ποτέ).

Βέβαια, τα αγαπημένα μας ήταν το Βραβείο Οικονομικών, που απονεμήθηκε σε έναν ερευνητή που μελέτησε κατά πόσο είναι αποτελεσματικό να εκδικείσαι το αφεντικό σου χρησιμοποιώντας κούκλες βουντού, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αποτελεί μονάχα βραχυπρόθεσμη λύση για την ψυχική υγεία του εργαζόμενου. Τέλος, το Βραβείο Ειρήνης δόθηκε σε μια ομάδα Ισπανών ερευνητών που δημοσίευσαν μια μελέτη για τις βρισιές που πετάμε κατά την ώρα της οδήγησης.

SPONSORED LINKS

"Η Λογική υπήρχε πάντα, αλλά όχι πάντα σε λογική μορφή."

Καρλ Μαρξ

  • 1579 - Υπογράφεται η Συνθήκη της Ουτρέχτης με την οποία σηματοδοτείται η δημιουργία του κράτους των Κάτω Χωρών.

    1973 - Θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση, γιου του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση.

    1989 - Φεύγει από τη ζωή ο Σαλβαδόρ Νταλί, ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους του 20ού αιώνα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY