ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Οι έφηβοι ξεπερνούν το Facebook

Εκατομμύρια προφίλ νεαρών ατόμων εξαφανίζονται από το Facebook. Πού… μεταναστεύουν, και γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι έφηβοι ξεπερνούν το Facebook

Όλα τα καλά πράγματα φτάνουν στο τέλος τους. Αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, αυτή η είδηση μάλλον έχει περισσότερο να κάνει με το γεγονός ότι η νέα γενιά δηλώνει όλο και περισσότερο δυσαρεστημένη με το Facebook.

Σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, έφηβοι χρήστες του κοινωνικού δικτύου, διαγράφουν τα προφίλ τους και λένε αντίο στο Facebook για χάρη άλλων, πιο εξειδικευμένων εφαρμογών, όπως το Instagram και το Snapchat. Συγκεκριμένα, στοιχεία από το eMarketer δείχνουν ότι το Snapchat, μέχρι το 2022, θα έχει 1,2 εκατομμύρια νέους χρήστες ηλικίας 12-17 ετών, ενώ το Facebook αναμένεται να χάσει 2,2 εκατομμύρια άτομα αυτής της ομάδας.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι νέοι χρήστες όχι μόνο επιθυμούν το “κάτι παραπάνω” από την εμπειρία τους στα social media, αλλά και επειδή η κουλτούρα που έχει καλλιεργηθεί γύρω από αυτά ορίζει την μεγιστοποίηση του δικτύου επιρροής που έχει ο χρήστης, για προσωπικό (ακόμα και οικονομικό) όφελος—κάτι που σαφέστατα, πλέον, γίνεται πιο εύκολα σε πλατφόρμες εκτός Facebook.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι το δημιούργημα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι έτοιμο να μας αποχαιρετήσει. Στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, εξακολουθεί να είναι πρώτο σε downloads αλλά και σε μέσο χρόνο που περνούν οι χρήστες τον μήνα, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλές είναι και σε άτομα προχωρημένης ηλικίας, που προτιμούν το πιο απλό φορμάτ του.

Πηγή: Independent

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ύψιστη μορφή άγνοιας είναι όταν απορρίπτεις κάτι που δεν ξέρεις τίποτε γι’ αυτό."

Wayne W. Dyer, 1940-2015, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1440 - Μάχη της Βάρνας.
    1484 - Γεννιέται ο Μαρτίνος Λούθηρος, μοναχός, ηγέτης της Εκκλησιαστικής Μεταρρύθμισης.
    1938 - Πεθαίνει ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους.

© 2002-2019 MEDIA2DAY