ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

10 λόγοι που αγαπάμε τον Σεπτέμβρη

Η ζωή που ξαναγυρνά στην πόλη, τα νέα ξεκινήματα που μας εμπνέει, και οκτώ ακόμα λόγοι να αγαπάς τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.

10 λόγοι που αγαπάμε τον Σεπτέμβρη

της Ηρώς Κουνάδη

Ποια μελαγχολία του Σεπτέμβρη; Σχολείο πας για να σε πιάνει η μελαγχολία του Σεπτέμβρη; Και αν πας σχολείο, τι κάνεις εδώ, δεν είμαστε σελίδα κατάλληλη για ανηλίκους, όλο για αλκοόλ μιλάμε.

Έφυγαν τα πιτσιρίκια; Ωραία. Ορίστε τώρα δέκα λόγοι να αγαπάς πραγματικά πολύ τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού (το οποίο τελειώνει στις 21 Σεπτεμβρίου, μην τα ξαναλέμε, κουραστήκαμε).

1. Θυμάσαι την θλίψη που ένιωθες πιτσιρικάς κάθε Σεπτέμβρη λίγο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία; Μάντεψε: Δεν θα την ξανανιώσεις ποτέ. Δεν χρειάζεται να ξαναπάς σχολείο.

2. Με εξαίρεση την πιθανότητα να είσαι δάσκαλος ή καθηγητής, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις τον Σεπτέμβρη, κανείς δεν σε εμποδίζει. Ακόμα και να οργανώσεις διακοπές –η θάλασσα θα είναι ζεστή, οι τιμές στο ένα τρίτο του Αυγούστου και οι ορδές των τουριστών θα λάμπουν διά της απουσίας τους.

3. Η πόλη αποκτά ξανά ζωή. Τα μπαράκια γεμίζουν, τα θερινά σινεμά επίσης, οι δρόμοι τα βράδια θυμίζουν την ανοιξιάτικη Αθήνα –όλοι είναι έξω, δεν είσαι πια μόνος με τους τουρίστες σε μια άδεια πόλη.

4. Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που μας εμπνέει για νέα ξεκινήματα. Νέα σαιζόν, νέοι στόχοι, νέα μαθήματα που ανακοινώνονται από δω κι από κει, νέος εαυτός.

5. Αυτά τα νέα ξεκινήματα, βέβαια, θα ξεκινήσουν στην πραγματικότητα σε έναν περίπου μήνα. Προς το παρόν, είναι σχέδια, ιδέες και κουβέντες «θα κάνουμε αυτό – θα κάνουμε εκείνο». Όλοι ξέρουν ότι στην πραγματικότητα τίποτα δεν ξεκινάει τον Σεπτέμβρη. Εκτός από τα σχολεία (σατανικό γέλιο).

6. Η ψυχολογία σου είναι στα ιδανικότερά της, επειδή ακριβώς είσαι στο στάδιο ανάμεσα στην καλοκαιρινή χαλαρότητα και την εγρήγορση για καινούρια πράγματα.

7. Είναι πολύ ωραίο να διαβάζεις σιγά σιγά τις πρώτες ανακοινώσεις για ωραία πράγματα που θα συμβούν τον χειμώνα –θέατρα, πολλά θέατρα, κατά κύριο λόγο.

8. Αγχώνεσαι πια λιγότερο να μετράς θερμίδες και να ανησυχείς για την κυτταρίτιδά σου. Ό,τι κορμί για παραλία έφτιαξες, έφτιαξες. Του χρόνου τον Απρίλιο πάλι.

9. Τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για να κλείσεις πάμφθηνα αεροπορικά για το φθινόπωρο. Μάλτα και Ρώμη με 50€ πήγαινε-έλα, κανείς; 

10. Όπως τα καλύτερα τραγούδια σε μια συναυλία παίζουν λίγο πριν το τέλος της, έτσι και οι καλύτερες μέρες (και νύχτες) του καλοκαιριού είναι αυτές του Σεπτέμβρη. Νόμος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η ύψιστη μορφή άγνοιας είναι όταν απορρίπτεις κάτι που δεν ξέρεις τίποτε γι’ αυτό."

Wayne W. Dyer, 1940-2015, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1440 - Μάχη της Βάρνας.
    1484 - Γεννιέται ο Μαρτίνος Λούθηρος, μοναχός, ηγέτης της Εκκλησιαστικής Μεταρρύθμισης.
    1938 - Πεθαίνει ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους.

© 2002-2019 MEDIA2DAY