ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Θα κρατήσουμε μόνιμα την θερινή ώρα;

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για την αλλαγή της ώρας και την πρόταση να καταργηθεί; Σας βρίσκει σύμφωνους;

Θα κρατήσουμε μόνιμα την θερινή ώρα;

Ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι προτείνεται η κατάργηση της αλλαγής ώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι, με την συμμετοχή εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζακ-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως, εφόσον οι πολίτες στηρίζουν την κατάργηση του θεσμού της αλλαγής ώρας, το μόνο σωστό είναι να πραγματοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, καταγράφτηκαν περίπου 4,6 εκ. απαντήσεις στα σχετικά online ερωτηματολόγια, στο διάστημα μεταξύ 4 Ιουλίου μέχρι και 16 Αυγούστου. 84% των συμμετεχόντων δήλωσαν πως επιθυμούσαν τον τερματισμό της αλλαγής ώρας.

Ο λόγος που αλλάζουμε ώρα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά αυτό ήταν πάντα ένα θέμα που προκαλούσε έντονες συζητήσεις. Όσοι στηρίζουν το να καταργηθεί η αλλαγή, εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με ζητήματα υγείας, την αύξηση των τροχαίων αλλά και το ενεργειακό πρόβλημα. Περισσότερα στοιχεία σχετικά με το γιατί αλλάζει η ώρα έχουμε γράψει και εδώ

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για αυτή την αλλαγή;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Για να δρέψεις την πραγματικότητα, ό,τι απλά ονειρεύεσαι, ζήσε με έναν παιδιάστικο, στοχαστικό και ανέμελο τρόπο στο δάσος της μοναξιάς."

Jack Kerouac, 1922-1969, Αμερικανός συγγραφέας

 • 1864 - Ιδρύεται ο Ερυθρός Σταυρός.
  1940 - Μετά το τορπιλλισμό του Έλλη και της έντασης των ελληνοϊταλικών σχέσεων η Μεγάλη Βρετανία ανακοινώνει ότι οι ναυτικές και αεροπορικές της δυνάμεις θα ενισχύσουν την Ελλάδα εάν τυχόν υποστεί επίθεση.
  1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βραζιλία κηρύσσει πόλεμο στις δυνάμεις του Άξονα, (Γερμανία και Ιταλία όχι όμως Ιαπωνία).
  1962 - Το πρώτο στον κόσμο πλοίο που κινείται με πυρηνική ενέργεια, το The Savannah, ολοκληρώνει το παρθενικό του ταξίδι.
  1975 - Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ.
  1989 - Ανακαλύπτεται ο πρώτος ολοκληρωμένος δακτύλιος γύρω από τον Ποσειδώνα.
  2004 - Άγνωστοι εισβάλλουν στο Μουσείο του Όσλο και αφαιρούν δύο πίνακες του Έντβαρτ Μουνκ, ανάμεσά τους την πασίγνωστη «Κραυγή».

© 2002-2019 MEDIA2DAY