ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Συγκινητική βοήθεια από το εξωτερικό για τις φωτιές

Οι συνάνθρωποί μας από το εξωτερικό έδειξαν απίστευτη ευαισθησία για τους πυρόπληκτους, με λόγια και με πράξεις.

Συγκινητική βοήθεια από το εξωτερικό για τις φωτιές

Η τραγωδία με την μεγάλη πυρκαγιά, που στοίχισε την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και κατέστρεψε χιλιάδες ζωές ήταν, δυστυχώς, ο πιο πρόσφατος λόγος για να ακουστεί η Ελλάδα στα διεθνή νέα. Η ανταπόκριση, όμως, των συνανθρώπων μας από το εξωτερικό ήταν συγκινητική. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις κινήσεις συμπαράστασης που δέχτηκε η χώρα μας αυτή την εβδομάδα…

Οι γείτονές μας από την Τουρκία έδειξαν πως ίσως τα σύνορα να είναι μόνο μια ιδέα, κάνοντας trending παγκοσμίως το #Yunanistan, γράφοντας μηνύματα συμπαράστασης, με πανό που έγραφαν “Κρατάτε, γείτονες”, όπως και με το συγκλονιστικό εξώφυλλο της τουρκοκυπριακής εφημερίδας, που έγινε viral. Επειδή ο πόνος δεν γνωρίζει σύνορα.Στον αγώνα Παρτιζάν-Τρακάι για τον προκριματικό του Europa League, την Πέμπτη 26 Ιουλίου, οι φίλοι της σέρβικης ομάδας ανάρτησαν δύο μεγάλα πανό στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό. “Η καρδιά μας είναι μαζί σας”, και “Όλη η Σερβία νιώθει συμπόνια για τον ελληνικό λαό”. Παρομοίως, οι φίλοι της Σπαρτάκ Μόσχας, στον αγώνα ενάντια στην Όρενμπουργκ, σήκωσαν πανό που έγραφε “Κουράγιο στον ελληνικό λαό, συλλυπητήρια”.

Η Βόρεια Μακεδονία προσέφερε 6 εκατομμύρια δηνάρια (δηλαδή 97.000€) ως έκτακτη βοήθεια στην Ελλάδα, και η Κυβέρνηση της χώρας δεσμεύτηκε να δημιουργήσει ένα συντονιστικό όργανο, που θα παρακολουθεί καθημερινά την κατάσταση και θα βοηθάει στον συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Αλβανία διέθεσε 100.000€ ως δωρεά για την αντιμετώπιση της τραγωδίας. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έγραψε “Η Αλβανία αισθάνεται ιδιαίτερα κοντά στη γειτονική Ελλάδα, σε αυτές τις τραγικές ώρες για όσους έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και αντιμετωπίζουν τις οδυνηρές συνέπειες μιας πυρκαγιάς. Η αλβανική κυβέρνηση μόλις ενέκρινε μια δωρεά στο όνομα της αλληλεγγύης με τους αδελφούς μας”.

Η ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Melia Kreiling συντόνισε μέσω της πλατφόρμας crowdfunding, gofundme.com, εκστρατεία δωρεάς για τους πυρόπληκτους. “Αφιερώστε ένα λεπτό για να σκεφτείτε αν μπορείτε να διαθέσετε κάτι σε αυτή την χώρα και τους ανθρώπους της, που ανοίγουν τις πόρτες τους σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, κάθε φορά, σε κάθε ανθρωπιστική κρίση, χωρίς να κάνουν καν ερωτήσεις”, έγραψε η ηθοποιός. Από τον στόχο των 10.000$ που είχε η εκστρατεία, μέσα σε 48 ώρες συγκεντρώθηκαν 25.000$.

Οι κοινότητες ομογενών του Καναδά και της Νέας Υόρκης έχουν αρχίσει να συλλέγουν χρήματα για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων.

Η L’ Oreal έκανε δωρεά ύψους 250.000€ για τους πληγέντες από την πυρκαγιά, και η L’ Oreal Hellas συμπλήρωσε με 100.000€ επιπλέον.

Θ.Δ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Βλέπω τη ζωή σαν ένα χορό. Είναι ανάγκη ο χορός να έχει κάποιο νόημα; Χορεύεις επειδή το ευχαριστιέσαι."

Jackie Mason, Αμερικανός κωμικός

  • 1878 - Η Κύπρος προσαρτάται στην Μεγάλη Βρετανία, μετά από μυστική συμφωνία με την Τουρκία.

    1911 - Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY