ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Οι ανάγκες για αίμα υπερκαλύφθηκαν και εθελοντές αιμοδότες θα χρειαστούν ξανά τον Αύγουστο, λέει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι έδωσαν αίμα αυτές τις μέρες για τους πυροπαθείς των φονικών πυρκαγιών στην Αττική. Οι ανάγκες για αίμα έχουν υπερκαλυφθεί, αλλά καθώς το αίμα μπορεί να συντηρηθεί για 35 μέρες, εθελοντές αιμοδότες θα χρειαστούν ξανά τον Αύγουστο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΕΑ έχει ως εξής:

Η ανταπόκριση του κοινού στην έκκληση του Ε.ΚΕ.Α. για εθελοντική αιμοδοσία υπέρ των πυρόπληκτων ήταν πέρα από κάθε προσδοκία.

Από χθες εκατοντάδες συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα συρρέουν στις νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας για να αιμοδοτήσουν. Η ημερήσια συλλογή της Αττικής υπερδιπλασιάσθηκε χθες, με 1300 μονάδες αίμα έναντι 600 πέρυσι την ίδια μέρα.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την αλληλεγγύη και προσφορά του κόσμου, αλλά και για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό όλων των Αιμοδοσιών και ιδιαίτερα των τριών νοσοκομείων –Ελπίς, Θριάσιο και Σισμανόγλειο– που σήκωσαν το βάρος της λειτουργίας εκτάκτως το απόγευμα.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους εθελοντές ότι η πιθανή μακρά νοσηλεία των εγκαυματιών, θα χρειασθεί και αντίστοιχη υποστήριξη με αίμα και παράγωγα, ενώ όπως είναι γνωστό το αίμα συντηρείται μόνο 35 ημέρες.

Η εθελοντική προσφορά αίματος καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου θα συμβάλει στην ισορροπία των αποθεμάτων και την ορθολογική κατανομή του αίματος σύμφωνα με τις ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση των αιμοδοτών που δε θα χρειάζεται να ταλαιπωρούνται με μακρά αναμονή για να αιμοδοτήσουν.

Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι Αιμοδοσίες της χώρας λειτουργούν καθημερινά σε πρωινό ωράριο και οι πλείστες το έχουν επεκτείνει ανάλογα με την προσέλευση αιμοδοτών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, με την προτροπή να γίνουν συστηματικοί αιμοδότες καθώς μόνο η ύπαρξη ικανού αριθμού συνειδητοποιημένων τακτικών αιμοδοτών μπορεί να εξασφαλίσει επάρκεια αίματος τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες.

Να είσαι εκεί για τον Άλλο.
Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη Ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Αυτοί που αντιστέκονται διστάζουν, αυτοί που διστάζουν αντιστέκονται."

Ευγένιος Ιονέσκο, 1912-1994, Γαλλορουμάνος θεατρικός συγγραφέας

  • 1812 - Ξεκινά ο Βορειοαμερικανικός Πόλεμος του 1812 ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
    1815 - Η Μάχη του Βατερλό. 
    1858 - Ο Κάρολος Δαρβίνος αποφασίζει να εκδώσει τη θεωρία του για την εξέλιξη των ειδών.

© 2002-2019 MEDIA2DAY