ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ξεπέρασε τις προσδοκίες το κύμα αλληλεγγύης

Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει αιμοδότες και οι ανάγκες σε τρόφιμα έχουν υπερκαλυφθεί. Συγκινητική η κινητοποίηση του κόσμου σε όλη την Ελλάδα.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες το κύμα αλληλεγγύης
Η ουρά για την αιμοδοσία χτες Τρίτη 24/7/2018 στο Θριάσιο

Οι ανάγκες σε τρόφιμα για τους πυρόπληκτους έχουν υπερκαλυφθεί, οι ουρές για την εθελοντική αιμοδοσία (στο Σισμανόγλειο αρχικά και εν συνεχεία στα νοσοκομεία Ελπίς, Ευαγγελισμός και Άγιος Σάββας) ξεπέρασαν χτες κάθε προσδοκία, και ο Δήμαρχος Ραφήνας δήλωσε πως αυτό που χρειάζονται περισσότερο αυτή τη στιγμή οι πληγείσες από τις φονικές πυρκαγιές περιοχές είναι εθελοντές.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο Ευάγγελος Μπουρνούς, η κινητοποίηση του κόσμου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ήταν πρωτοφανής, με αποτέλεσμα να γεμίσουν ασφυκτικά τέσσερις τεράστιοι χώροι στον δήμο με τρόφιμα. «Αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να διαχειριστούμε άλλα φορτία με τρόφιμα» συνέχισε, «αυτό που χρειαζόμαστε είναι εθελοντές, από καθαριστές και μηχανικούς μέχρι πληροφορικάριους».

Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης πως οι ανάγκες για αίμα παραμένουν μεγάλες και όσοι έχουν την καλοσύνη να δώσουν αίμα μπορούν όλες τις επόμενες μέρες να απευθυνθούν στους σταθμούς αιμοδοσίας των νοσοκομείων όλης της Ελλάδας −με αποδέκτη «Τράπεζα Αίματος Δήμου Ραφήνας Πικερμίου» και αναφερόμενο νοσοκομείο το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό».

Προσοχή πού καταθέτετε λεφτά για τους πυρόπληκτους

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο internet πολλοί τραπεζικοί λογαριασμοί επιτήδειων, που δήθεν συγκεντρώνουν χρήματα για τους πυρόπληκτους. Οι έγκυροι αριθμοί είναι αυτός του Δήμου Ραφήνας στην Τράπεζα Πειραιώς: 5186092291418 (ΙΒΑΝ: GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418, δικαιούχος: Δήμος Ραφήνας Πικερμίου) και αυτός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Eurobank (IBAN: GR6402602400000310201181388).

SPONSORED LINKS

"Από τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα, η τεμπελιά είναι το μόνο για το οποίο έχω ακόμα δυνάμεις."

Robert Brault, σύγχρονος Αμερικανός γνωμικογράφος

  • 1895 - Αρχίζουν οι μεγάλες σφαγές των Αρμενίων στη Κωνσταντινούπολη και γενικότερα στη Τουρκία
    1914 - Ενώ μαίνεται ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, οι γερμανικές δυνάμεις νικούν τους Ρώσους στη μάχη του Σταλουπόνεν
    1949 - Ο Ελληνικός στρατός καταλαμβάνει πλήρως το ορεινό συγκρότημα του Βίτσι, απωθώντας τα τελευταία υπολείμματα του Δημοκρατικού Στρατού προς την Αλβανία. Τερματίζεται ουσιαστικά ο από του 1946 μαινόμενος Εμφύλιος Πόλεμος
    1962 - Ο 18χρονος Πέτερ Φέχτερ σκοτώνεται από ένοπλο φρουρό στο τείχος του Βερολίνου, όταν προσπαθεί να περάσει από το ανατολικό στο δυτικό τμήμα της πόλης

© 2002-2018 MEDIA2DAY