ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Πώς να καθαρίζω το σπίτι μου πιο γρήγορα;

Υπάρχουν τρόποι να μειώσεις τον χρόνο της καθαριότητας και να κάνεις όλη την διαδικασία πιο εύκολη. Δόξα τω θεώ.

Πώς να καθαρίζω το σπίτι μου πιο γρήγορα;

Το καθάρισμα του σπιτιού δεν είναι κάτι που απολαμβάνουμε οι περισσότεροι. Είναι, όμως, ένα αναγκαίο κακό. Και επειδή είναι τέλειο τα αναγκαία κακά να τα βγάζουμε από την μέση όσο πιο γρήγορα γίνεται, αυτές είναι μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές για να μειώσεις τον χρόνο που ασχολείσαι με την καθαριότητα.

Ξεκίνα από ψηλά
Ακόμα κι αν το σκούπισμα είναι η πιο μισητή δουλειά για εσένα, μην μπεις στον πειρασμό να το κάνεις πρώτο για να το βγάλεις από την μέση. Αν πας να ξεσκονίσεις μετά επιφάνειες που βρίσκονται πιο ψηλά, όλη αυτή η σκόνη θα πέσει στο πάτωμα που μόλις σκούπισες.

Κάνε (λίγη) σκούπα καθημερινά
Η σκόνη και τα σκουπιδάκια στο πάτωμα μαζεύονται καθημερινά. Και είναι, ειλικρινά, πολύ λιγότερο χρονοβόρο να πάρεις δυο-τρία λεπτά από το βράδυ σου για να σκουπίσεις, παρά να περιμένεις να γίνει η σκόνη (και η δουλειά) βουνό.

Πλύνε τα σκεύη μόλις τα χρησιμοποιήσεις
Για παράδειγμα, το τηγάνι που έφτιαξες τα αυγά για το πρωινό σου. Όσο τα λίπη είναι ακόμα ζεστά και διαλύονται εύκολα, μπορείς να τα καθαρίσεις πιο γρήγορα. Επίσης, μια καλή ιδέα είναι, όσο μαγειρεύεις, να καθαρίζεις την κουζίνα όσο είναι ακόμα ζεστή η επιφάνειά της.

Μάθε καλά τους λεκέδες σου
Τα διάφορα καθαριστικά που έχεις δεν είναι κατάλληλα για κάθε λεκέ. Τα όξινα καθαριστικά (με pH κάτω από 7) είναι κατάλληλα για ανόργανους λεκέδες, όπως το ασβέστιο και η σκουριά—συχνό φαινόμενο σε μπάνια. Το pH μεταξύ 7 και 14 είναι βασικό και αντιμετωπίζει τους οργανικούς λεκέδες, όπως το λίπος και τα φαγητά.

Σκούπισε την κουρτίνα του μπάνιου…
…με το που βγεις απ’ την μπανιέρα. Έτσι θα προλάβεις την εμφάνιση μούχλας, και δεν θα σου πάρει ούτε δύο λεπτά.

Φόρα ποδιά με τσέπες
Όσο καθαρίζεις, βάλε όλα τα καθαριστικά, γάντια, ξεσκονόπανα που χρειάζεσαι στις τσέπες της ποδιάς σου, και θα γλυτώσεις πολύ χρόνο.

Ξέπλυνε τα φυτά σου
Αν έχεις φυτά εσωτερικού χώρου, τα φύλλα τους μαζεύουν σκόνη η οποία όχι μόνο μεταδίδεται στο σπίτι σου, αλλά τους κάνει και κακό. Βάλε τις γλάστρες στην μπανιέρα και ξέπλυνέ τις με δροσερό νερό για ένα-δυο λεπτά. Έτσι, ποτίζεις και τα φυτά σου.

Επένδυσε σε ένα σφουγγάρι για τζάμια
Το γνωστό, μακρόστενο που έχεις δει πόσες φορές να σου καθαρίζει τα τζάμια του αυτοκινήτου όταν σταματάς σε φανάρι. Κάνει την απαίσια αυτή δουλειά δέκα φορές πιο γρήγορη απ’ το να το κάνεις με χαρτί κουζίνας, και δεν αφήνει σημάδια. Επίσης, μην καθαρίζεις τα τζάμια τις μέρες που έχει πολύ ήλιο, μιας και η θερμότητα μπορεί να κάνει το καθαριστικό να εξατμιστεί πριν προλάβεις να το σκουπίσεις.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το ταλέντο δεν υπάρχει. Ταλέντο είναι να έχεις τη λαχτάρα να κάνεις κάτι."

Jacques Brel

  • 1943 - Πρώτη εκτέλεση στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Νεκρός πέφτει από τα πυρά ο έφεδρος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Λεβί από τα Ιωάννινα «επειδή αποπειράθηκε να δραπετεύσει την ημέρα της σύλληψής του»

© 2002-2019 MEDIA2DAY