ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Πώς να αντιμετωπίσεις τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα των εισπρακτικών

Το τηλέφωνο δεν σταματά να χτυπάει, νιώθεις ενοχλημένος και οριακά σαν να σε εκβιάζουν; Τώρα ξέρεις τι να κάνεις.

Πώς να αντιμετωπίσεις τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα των εισπρακτικών

Αν είσαι δανειολήπτης, τότε είναι πιθανό να έχεις βιώσει τα ακατάπαυστα τηλεφωνήματα εισπρακτικών εταιριών. Πράγμα που είναι πολύ ενοχλητικό, και σίγουρα θα προσπαθείς να βρεις τρόπο να γλυτώσεις. Και υπάρχει, επειδή απ’ ό,τι φαίνεται τα πράγματα δεν λειτουργούν και πάρα πολύ με τους… σωστούς κανόνες.

Οι εταιρίες αυτές ονομάζονται εισπρακτικές, αλλά απαγορεύεται να εισπράττουν, δήλωσε ο κ. Βίκτωρας Τσιαφούτης, νομικός σύμβουλος ΕΚΠΟΙΖΩ. Συγκεκριμένα, οι εταιρίες αυτές επιτρέπεται να τηλεφωνούν μία φορά ανά δύο ημέρες, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Σε περίπτωση που ο δανειολήπτης δεν απαντήσει, όμως, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο φαινόμενο να δέχεται απανωτές κλήσεις, μέχρι να απαντήσει. Αυτό δεν επιτρέπεται—κι ας συμβαίνει.

Όλες αυτές οι κλήσεις κρατούνται σε αρχείο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει ο δανειολήπτης προς όφελός του, αν η κατάσταση γίνει ανυπόφορη. Αν, λοιπόν, δέχεσαι καθημερινά κλήσεις, ή αν ο υπάλληλος που σου έχει τηλεφωνήσει αρνείται να σου δώσει την θέση και τα στοιχεία του, τότε μπορείς να κάνεις καταγγελία στην ΕΚΠΟΙΖΩ και στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή.

Μάθετε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι στη φύση του ανθρώπου να σκέφτεται λογικά και να ενεργεί παράλογα."

Ανατόλ Φρανς

  • 1906 - Το S-O-S υιοθετείται ως επίσημο σήμα ύπαρξης κινδύνου.

    1943 - Ο Λίβανος κερδίζει την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY