ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Βασικές συμβουλές αυτοάμυνας

Επειδή ποτέ δεν ξέρεις, αλλά επίσης επειδή είναι πάντα καλό να ξέρουμε τα βασικά για την αυτοάμυνα, μερικά πολύ χρήσιμα βίντεο.

Βασικές συμβουλές αυτοάμυνας

Αν έχεις ασχοληθεί με πολεμικές τέχνες, θα ξέρεις πολύ καλά ότι το να πρέπει να χρησιμοποιήσεις βία για να ξεφύγεις από μια κατάσταση είναι πάντα λύση ανάγκης. Ιδανικά, τα προβλήματα λύνονται με διάλογο.

Κάποιοι άνθρωποι, όμως, δεν καταλαβαίνουν από διάλογο. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι ψυχοπαθείς. Και κάποιοι άλλοι άνθρωποι απλά έχουν πολύ κακή ενέργεια, και βρίσκεις τον εαυτό σου να σφίγγει τις γροθιές του ενστικτωδώς. (Το ένστικτό σου, γενικά, ξέρει καλύτερα από εσένα.) Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις πώς να αμυνθείς. Σου βρήκαμε μερικά βιντεάκια που θα σου διδάξουν τα απαραίτητα.

Πριν από τους επαγγελματίες, όμως, ας θυμηθούμε κι αυτή την τέλεια σκηνή από το Μις με το ζόρι, επειδή όντως η τεχνική αυτή λειτουργεί 100%. Ευχαριστούμε, Σάντρα Μπούλοκ, ήσουν πάντα φίλη μας.


Εδώ βλέπεις πώς να αμυνθείς όταν κάποιος σου επιτίθεται από μπροστά, προσπαθώντας να σε πνίξει ή να σε σπρώξει.


Κι εδώ όταν πάει να σου ρίξει γροθιά.


Τι γίνεται όταν ένας μεγαλόσωμος άνθρωπος επιτίθεται;


Σε κεφαλοκλείδωμα τι κάνουμε;


Κι εδώ μερικές πολύ εύκολες (και απότομες, και φαρμακερές) κινήσεις, ιδιαίτερα χρήσιμες σε περιπτώσεις ξαφνικής επίθεσης ή σεξουαλικής παρενόχλησης.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τα βιβλία είναι καθρέφτες. Βλέπεις μέσα τους μόνο αυτά που ήδη έχεις μέσα σου."

Carlos Ruiz Zafón, 1964 -, Ισπανός συγγραφέας

  • 1797 - Συνθήκη του Καμποφόρμιο, με την οποία οι Ιόνιοι Νήσοι προσαρτήθηκαν στη Γαλλία.
    1912 - Ο Ελληνικός Στρατός (IV Μεραρχία) απελευθερώνει τη Νάουσα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY