ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Πώς θα διώξω τις κακές σκέψεις;

Έχεις συχνά επίμονες κακές σκέψεις να τριγυρνούν στο κεφάλι σου; Δες πώς μπορείς να τις διώξεις και να σκεφτείς πιο καθαρά.

Πώς θα διώξω τις κακές σκέψεις;

Οι κακές σκέψεις μπορούν εύκολα να μας χαλάσουν τον ύπνο, αλλά και την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής. Υπάρχει τρόπος να φύγουν; Υπάρχει, τουλάχιστον πρόσκαιρα μέχρι να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές ρίζες τους, ο καθένας με τον τρόπο του.

Άλλαξε τη γλώσσα του σώματός σου

Τσέκαρε τι «λέει» το σώμα σου. Μήπως καμπουριάζεις; Μήπως τα χέρια σου είναι σταυρωμένα; Είσαι συνοφρυωμένος; Αν είσαι, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα σκέφτεσαι αρνητικά. Η «κακιά» γλώσσα του σώματος, όπως έχουμε πει και εδώ, μειώνει την αυτοεκτίμησή σου και σε κάνει να έχεις κακές σκέψεις. Στάσου λοιπόν όρθιος, «άνοιξε» τη στάση σου και χαμογέλα περισσότερο.

Μίλα!

Κάποιες φορές οι κακές σκέψεις προκύπτουν επειδή έχεις μαζεμένα μέσα σου συναισθήματα ή προβλήματα τα οποία δεν βγάζεις προς τα έξω. Κακή φάση αυτό. Αν έχεις κάποιο θέμα με κάποιον ή κάτι, θα πρέπει να το συζητήσεις. Η εξωτερίκευση των συναισθημάτων τους δίνει μορφή και σχήμα, κάτι που σε βοηθά να δεις διαφορετικά ζητήματα που σε απασχολούν και να τα αντιμετωπίσεις στη ρίζα τους.

Καθάρισε το μυαλό σου

Όταν ο εγκέφαλός σου «τρέχει» με ταχύτητα φωτός και ένα το απασχολούν ένα κάρο σκέψεις,  είναι δύσκολο να ελέγξεις ποιες είναι κακές και ποιες καλές. Παρ’ το λίγο χαλαρά. Ακόμα και ένα λεπτό χαλάρωσης μπορεί να κάνει τη διαφορά. «Καθάρισε» το, κάνε μια επανεκκίνηση και μετά γέμισε το με κάτι λίγο πιο θετικό.

Άλλαξε τον προσανατολισμό των σκέψεων σου

Οι αρνητικές/κακές σκέψεις συνήθως είναι αποτέλεσμα κακής οπτικής γωνίας. Δοκίμασε να την αλλάξεις βλέποντας κάποια πράγματα γύρω σου διαφορετικά, από άλλη οπτική. Για παράδειγμα, αντί να πεις «δεν την παλεύω μία, περνάω χάλια», σκέψου πως «εντάξει, δεν διανύω την καλύτερη μου φάση, αλλά προσπαθώ να βρω λύση». Για την ακρίβεια λες το ίδιο πράγμα, απλά η δεύτερη σκέψη είναι πιο θετικά προσανατολισμένη κάτι που μπορεί να έχει μεγάλη σημασία στο πώς σκέφτεσαι.

Κάνε κάτι δημιουργικό

Το να κάνεις κάτι δημιουργικό όταν «σκάνε» οι κακές σκέψεις μπορεί να κάνει τη διαφορά. Γράψε ένα κείμενο, ζωγράφισε ένα σκίτσο με ό,τι έχεις πρόχειρο. Από τη στιγμή που χρησιμοποιείς τη δημιουργικότητά σου για να αποβάλλεις τον αρνητισμό, τα πράγματα θα γίνουν κάπως καλύτερα. Η εξερεύνηση των συναισθημάτων σου μέσα από αυτήν δρα ως αυτοθεραπεία και μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς πιο ανάλαφρος/η.

Πήγαινε μια βόλτα

Κάποιες φορές οι σκέψεις είναι αποτέλεσμα του περιβάλλοντος. Αν, για παράδειγμα, βρίσκεσαι σε χώρο με τοξικούς ανθρώπους και αρνητικές εικόνες/κλίμα, είναι λογικό να κάνεις κακές σκέψεις. Το να φύγεις λοιπόν είναι καλή ιδέα και μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα – πήγαινε για παράδειγμα μια βόλτα σε ένα πάρκο ή ένα μουσείο για να καθαρίσει το μυαλό σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Για να δρέψεις την πραγματικότητα, ό,τι απλά ονειρεύεσαι, ζήσε με έναν παιδιάστικο, στοχαστικό και ανέμελο τρόπο στο δάσος της μοναξιάς."

Jack Kerouac, 1922-1969, Αμερικανός συγγραφέας

 • 1864 - Ιδρύεται ο Ερυθρός Σταυρός.
  1940 - Μετά το τορπιλλισμό του Έλλη και της έντασης των ελληνοϊταλικών σχέσεων η Μεγάλη Βρετανία ανακοινώνει ότι οι ναυτικές και αεροπορικές της δυνάμεις θα ενισχύσουν την Ελλάδα εάν τυχόν υποστεί επίθεση.
  1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βραζιλία κηρύσσει πόλεμο στις δυνάμεις του Άξονα, (Γερμανία και Ιταλία όχι όμως Ιαπωνία).
  1962 - Το πρώτο στον κόσμο πλοίο που κινείται με πυρηνική ενέργεια, το The Savannah, ολοκληρώνει το παρθενικό του ταξίδι.
  1975 - Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ.
  1989 - Ανακαλύπτεται ο πρώτος ολοκληρωμένος δακτύλιος γύρω από τον Ποσειδώνα.
  2004 - Άγνωστοι εισβάλλουν στο Μουσείο του Όσλο και αφαιρούν δύο πίνακες του Έντβαρτ Μουνκ, ανάμεσά τους την πασίγνωστη «Κραυγή».

© 2002-2019 MEDIA2DAY