ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Πώς θα ξεφορτωθώ τα μυρμήγκια χωρίς απεντόμωση;

Πριν την τελική λύση του… εξολοθρευτή ήτοι απεντόμωσης, δες τι μπορείς να κάνεις με φυσικό τρόπο για να διώξεις τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Πώς θα ξεφορτωθώ τα μυρμήγκια χωρίς απεντόμωση;

Βάλε ξύδι

Βάλε λίγο λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι με σπρέι και ψέκασε με αυτό όλα τα σημεία που μπορεί να αποτελούν είσοδο ή έξοδο για τα μυρμήγκια. Μόλις στεγνώσει, επανάλαβε ύστερα από μερικές ημέρες.

Και λεμόνι

Το λεμόνι έχει πολλές χρήσεις μέσα στο σπίτι και χαρίζει όμορφη μυρωδιά, την οποία όμως δεν συμμερίζονται και τόσο τα μυρμήγκια. Απλά ψεκάστε με χυμό λεμονιού στα σημεία που υπάρχουν για να τα διώξετε.

Κόκκοι καφέ

Τα μυρμήγκια δεν… ψήνονται για καφεδάκι. Αν ρίξεις κόκκους από καφέ στις γωνίες του σπιτιού που αποτελούν είσοδο γι’ αυτά, θα τα μπλοκάρεις.

Τα σωστά φυτά

Ο δυόσμος και η μέντα έχουν άρωμα που δεν αντέχεται (για τα μυρμήγκια). Επενδύοντας σε γλάστρες με αυτά τα δύο φυτά στο μπαλκόνι ή στο σπίτι μειώνεις σημαντικά τις πιθανότητες επίσκεψης.

Ταλκ

Κι όμως, η βρεφική πούδρα φαίνεται να τα απωθεί ενώ παράλληλα είναι ό,τι πρέπει για το δερματάκι του μωρού σας. Ρίξτε πούδρα στις πόρτες και τα παράθυρα ή απ’ όπου πιστεύετε ότι εισβάλουν στο σπίτι.

Μαγειρική σόδα και ζάχαρη

Εδώ έχουμε έναν ύπουλο συνδυασμό: η ζάχαρη θα τα προσελκύσει, η σόδα θα τα εξολοθρεύσει. Ανακάτεψε μισή ποσότητα μαγειρικής σόδας και άλλη μισή ζάχαρης, τοποθέτησε το μείγμα σε καπάκια μπουκαλιών και άφησε τα κοντά στις εστίες του προβλήματος.

Αλάτι

Το αλάτι δεν σκοτώνει τα μυρμήγκια, απλά τα αποτρέπει από το να μπαίνουν μέσα στο σπίτι μέσα από χαραμάδες, τρύπες και σχισμές. Με λίγα λόγια, όπου υπάρχει αλάτι τα μυρμήγκια… shall not pass!

Τέλος, κλείνε καλά τις συσκευασίες των τροφίμων και να μαζεύεις προσεκτικά όλα τα ψίχουλα, αν δεν θέλεις να εμφανιστούν και πάλι τα μυρμήγκια στο σπίτι σου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η τύχη ευνοεί τα προετοιμασμένα μυαλά."

Louis Pasteur, 1822-1895, Γάλλος επιστήμονας

  • 480 π.Χ. - Σκοτώνεται ο Λεωνίδας στη μάχη των Θερμοπυλών, μαζί με τους 300 του και τους 700 Θεσπιείς
    1882 - Ακούγεται για πρώτη φορά στη Μόσχα, στον Καθεδρικό του Σωτήρα, η Οβερτούρα του 1812, του Τσαϊκόφσκι
    1968 - Η Σοβιετική Ένωση καταλύει την Άνοιξη της Πράγας
    1991 - Το Κοινοβούλιο της Βαλτικής δημοκρατίας της Εσθονίας κηρύσσει πλήρη ανεξαρτησία από την ΕΣΣΔ

© 2002-2019 MEDIA2DAY