ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Έτσι θα στήσετε το τέλειο πάρτι

Μπαλκόνι ή βεράντα, παραλία ή κήπος, ποτό, τσιμπολόγημα, χορός και φουλ ανεβασμένη διάθεση.

Έτσι θα στήσετε το τέλειο πάρτι

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση και τα πάρτι στο σπίτι, όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, γίνονται θεσμός.

Δείτε πώς θα τα οργανώσετε με απόλυτη επιτυχία.

Για πού είμαστε;

Αποφασίστε που θα κάνετε το πάρτι σας. Αν ο κήπος σας είναι μεγάλος, τότε εξυπακούεται ότι θα το κάνετε εκεί, φροντίζοντας να φωτίζεται επαρκώς για να μην υπάρξουν ατυχήματα. Αν δεν έχετε κήπο, η ταράτσα και η βεράντα είναι μια χαρά, ενώ η παραλία είναι κάτι παραπάνω από ιδανική επιλογή. Πλην της περίπτωσης της παραλίας, φροντίστε να ενημερώσετε τους γείτονες μια με δύο ημέρες πριν για τη φασαρία (ή και καλέστε τους), έτσι ώστε να μην έχετε προβλήματα και αναγκαστείτε να αυξομοιώνετε την ένταση της μουσικής.

Οπτικοακουστικό υπερθέαμα

Αν έχετε τον χώρο, μπορείτε να νοικιάσετε έναν προτζέκτορα και να τον τοποθετήσετε σε κατάλληλο σημείο απέναντι από κάποιον τοίχο για να προβάλλει ταινίες/video clips/φωτογραφίες. Είναι ρίσκο βέβαια, μιας και θα πρέπει να είναι σε σημείο που να μην… κινδυνεύει, αλλά το οπτικό αποτέλεσμα θα είναι σούπερ.

Τα μπλιμπλίκια

Η αξία του συνδυασμού pc/laptop, playlist και ηχείων είναι ανεκτίμητη, αρκεί να φροντίσετε να φτιάξετε εγκαίρως μια playlist. Το αρνητικό με την έτοιμη playlist είναι ότι δεν θα μπορείτε να εναλλάσσετε εσείς τα κομμάτια ανάλογα με την διάθεση των καλεσμένων σας. Βέβαια μπορείτε να ασχοληθείτε ως οικοδεσπότης με αυτό όλο το βράδυ και να κάνετε τις μείξεις ή να το αφήσετε σε κάποιον DJ – υπολογίστε περί τα 80-200€ αν δεν φέρετε τον Sasha. Aν πάλι κάποιος γνωστός σας ασχολείται, ζητείστε του να αναλάβει τη φάση και ανταμείψτε τον όπως εσείς νομίζετε.

Για «δυνατό» αποτέλεσμα ήχου, τα ηχεία του υπολογιστή ενδεχομένως να μην αρκούν και να πρέπει να νοικιάσετε ηχεία, ενισχυτή και μείκτη με τις τιμές για όλα αυτά να ξεκινούν από 150€ και να φτάνουν μέχρι και τα 300€ ανάλογα με την ισχύ των ηχείων και την απόδοση του ενισχυτή.

Τι θα φάμε;

Αν είστε μερακλήδες και θέλετε να ντερλικώσετε και τίποτα μαζί με τους καλεσμένους, φτιάξτε έναν ή δύο μπουφέδες ανάλογα με τον χώρο που θα γίνει το πάρτι και φορτώστε τους με «τσιμπολογητά» από πατατάκια και nachos με τυρί, μέχρι αγγουράκια και καροτάκια ή ξηρούς καρπούς σε διάφορες ποικιλίες.

Τι θα πιούμε;

Ενημερώστε τους καλεσμένους σας (ευγενικά) ότι ο καθένας μπορεί να φέρει το ποτό του στο πάρτι και κάντε μερικές αγορές από την προηγούμενη ημέρα για το «ξεκίνημα» - υπολογίστε κανένα 200€ για την αρχική κάβα με «ένα απ’ όλα». Αγοράστε ένα μπουκάλι βότκα, δύο μπουκάλια τζιν, ένα ρούμι, ένα ουίσκι, μπύρες και τα συνοδευτικά τους, δηλαδή κόκα κόλες, τόνικ, χυμό λεμόνι/ανανά, χυμό πορτοκάλι και ice tea.

Αν είστε μερακλήδες, μπορείτε να κόψετε σε μισοφέγγαρα φρέσκο λεμόνι και λάιμ. Επίσης, θα χρειαστείτε πάγο (4-6 πεντάκιλα σακιά αρκούν για περίπου 30 άτομα) τον οποίο θα αποθηκεύσετε σε ψυγειάκια από φελιζόλ. Τέλος, πάρτε μεγάλα πλαστικά ποτήρια (υπολογίστε περί τα 3-4 ανά άτομο) και καλαμάκια.

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά

Φροντίστε να υπάρχουν σε εμφανή σημείο μικροί κάδοι για τα σκουπίδια τους οποίους θα αδειάζετε σε μεγάλες μαύρες σακούλες, ενώ έχετε πρόχειρη και μια σφουγγαρίστρα με κουβά σε περίπτωση που χυθεί κάτι στο dancefloor ή δίπλα στον μπουφέ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Ποτέ δεν σκέφτομαι το μέλλον. Έρχεται αρκετά σύντομα."

Άλμπερτ Αϊνστάιν

  • 1929 - Αρχίζει το μεγάλο Κραχ του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και ακολουθεί η κατάρρευση της δυτικής οικονομίας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY