ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Πώς να μην καταστρέψεις μια συγκατοίκηση

Το να μοιράζεσαι τον ίδιο χώρο με έναν άλλο άνθρωπο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Και αυτές είναι μερικές συμβουλές για να μην το κάνεις ακόμα πιο δύσκολο.

Πώς να μην καταστρέψεις μια συγκατοίκηση

Μην “δανείζεσαι” πράγματα χωρίς να ρωτάς
Μοιράζεστε τόσα πολλά πράγματα με τον συγκάτοικό σου—την ζωή σας, πάνω απ’ όλα. Αλλά μερικά πράγματα είναι προσωπικά. Για την ακρίβεια, όλα τα πράγματα είναι προσωπικά, μέχρι να ρωτήσεις και να πάρεις ξεκάθαρη επιβεβαίωση ότι μπορείς να τα έχεις και για τον εαυτό σου. Συνεπώς όχι έφοδοι σε ντουλάπια, ψυγείο και συρταριέρες με ρούχα. Πριν να ρωτήσεις, τουλάχιστον. Είναι μια μικρή ερώτηση που απαντιέται με ‘ναι’ ή ‘όχι’, δεν θα σου πάρει ούτε μισό λεπτό.

Μην κάνεις ζημιές
Ή, τουλάχιστον, να έχεις την κοινή λογική για να ξέρεις πως αν σπάσεις κάτι, το αντικαθιστάς. Χωρίς να ζητήσεις να μοιραστείτε τα έξοδα, ακόμα κι αν είναι κάτι κοινόχρηστο. Για παράδειγμα, αν περνάς τα μισά βράδια να κοιμάσαι στον καναπέ επειδή λιώνεις μπροστά στην τηλεόραση, και ο καναπές αρχίζει να χαλάει… δεν είναι πρόβλημα του συγκατοίκου σου.

Μην κάνεις σεξ ουρλιάζοντας
Ναι, θα πρέπει να περιορίσεις τον εαυτό σου, όσο κι αν σου αρέσει να το ζεις στα άκρα εκείνη τη στιγμή. Αν ο συγκάτοικός σου είναι στο σπίτι, δεν θέλει να σε ακούει να κάνεις σεξ. Για να είμαστε ειλικρινείς, ακόμα κι αν ο συγκάτοικός σου δεν είναι στο σπίτι, αλλά σε ακούει η υπόλοιπη πολυκατοικία, η δική σου εικόνα επηρεάζει και εκείνον, αλλά αυτό είναι ένα χωράφι στο οποίο δεν σκοπεύουμε να μπούμε. (Συζητήστε το, όμως.)

Μην αργείς τις πληρωμές
Ελπίζουμε ότι αυτό το ήξερες και από πριν, αλλά θα το αναφέρουμε ούτως ή άλλως.

Μην καλείς κόσμο χωρίς να ρωτήσεις πρώτα
Εντάξει, αν καλέσεις ένα άτομο και σκοπεύετε να είστε στο δωμάτιό σου όλη την ώρα, κανένα πρόβλημα. Αλλά και πάλι, είναι το λιγότερο ευγενικό να ρωτήσεις. Ο συγκάτοικός σου μπορεί να μην έχει καμία όρεξη να φιλοξενήσει κόσμο και να είναι πτώμα από την δουλειά. Σεβάσου το.

Μην είσαι βρωμιάρης
Καθάριζε ό,τι βρωμίζεις. Βρείτε ένα πρόγραμμα για τις δουλειές του σπιτιού, και μην τις παραμελείς. Μην γίνεσαι αυτός ο συγκάτοικος. Επειδή αν γίνεις αυτός ο συγκάτοικος, σύντομα θα μένεις μόνος σου. Σε ένα βρώμικο σπίτι.

Θοδωρής Διάκος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Κατά κάποιο περίεργο τρόπο, το να διαβάζεις ένα βιβλίο ποτέ δεν σε κάνει να αισθάνεσαι ότι στέκεσαι ακίνητος."

Jef Mallett, Αμερικανός συγγραφέας κόμικς

  • 1866 - Ο Γεώργιος Σκούφος αναλαμβάνει δήμαρχος Αθηναίων.
    1915 - Χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά χημικά όπλα στη μάχη της Υπρ.
    1931 - Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη.

© 2002-2019 MEDIA2DAY