ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΚΑΡΙΕΡΑ

Πόσο κάνουν τα σεμινάρια μετάφρασης;

Αν πάντα ήσουν καλός με τις γλώσσες, και θέλεις να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στη μετάφραση, σου βρήκαμε σεμινάρια που δεν κοστίζουν ακριβά.

Πόσο κάνουν τα σεμινάρια μετάφρασης;

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών προσφέρει εξ αποστάσεως Εκπαίδευση στη Μετάφραση, σε ένα τρίμηνο πρόγραμμα διάρκειας 60 ωρών, που κοστίζει 570€ αν πληρώσεις όλο το ποσό εξαρχής, ή 300€ σε δύο δόσεις. Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα όπως η μετάφραση στον Τύπο, τη λογοτεχνία, την ευρωπαϊκή ένωση, το θέατρο και τον ακαδημαϊκό λόγο. Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, και τα μαθήματα ξεκινούν στις 30/9. Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής εδώ.

Επίσης, το Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οδό Ιπποκράτους προσφέρει τα εξής προγράμματα: Μετάφραση στην Αγγλική και Ελληνική γλώσσα, Λογοτεχνία και Μετάφραση στη Γαλλική, Θεσμοί, Ορολογία και Μετάφραση εγγράφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γαλλική και Μετάφραση στη Ρωσική και Ελληνική. Προϋπόθεση για να εγγραφείς είναι να γνωρίζεις τις αντίστοιχες γλώσσες σε επίπεδο τουλάχιστον Β2 (για τη γαλλική λογοτεχνία Γ2). Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει Β2, κλικ εδώ. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 21 Οκτωβρίου 2019 και τελειώνουν στις 29 Μαΐου 2020. Το κόστος είναι 350€ τον χρόνο. Λεπτομέρειες εδώ

Για τους γαλλομαθείς της καρδιάς μας, το Γαλλικό Ινστιτούτο ξεκινά τον Οκτώβριο πολλούς διαφορετικούς κύκλους μαθημάτων, μεταξύ των οποίων λογοτεχνική μετάφραση (72 ώρες, Οκτώβριο με Απρίλιο, 720€), θεατρική μετάφραση (60 ώρες, Οκτώβριο με Ιανουάριο, 610€), επαγγελματική μετάφραση (75 ώρες, Οκτώβριο με Απρίλιο, 760€) και –ειδική μνεία, γιατί αυτό δεν είναι πρόγραμμα, είναι κοινωνικό έργο− Εργαστήρι Υποτιτλισμού (30 ώρες, Οκτώβριο με Δεκέμβριο, 310€). Λεπτομέρειες για όλα εδώ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Οι καλλιτέχνες είναι οι μοναχοί της αστικής κοινωνίας."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

  • 1837-Ιδρύεται η Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.
    1990- Με το Νόμπελ Ειρήνης βραβεύεται ο ηγέτης της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
    1999-Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στην ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα»

© 2002-2019 MEDIA2DAY