ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΚΑΡΙΕΡΑ

Φυσιολογικό λέει είναι να φαντάζεσαι ότι σκοτώνεις το αφεντικό σου

Σκέφτεσαι να σκοτώσεις το αφεντικό σου; Σύμφωνα με κορυφαίο ψυχολόγο η σκέψη είναι απόλυτα φυσιολογική και κάνει… καλό.

Φυσιολογικό λέει είναι να φαντάζεσαι ότι σκοτώνεις το αφεντικό σου

Σύμφωνα με την Ψυχολόγο Julia Shaw του University College London, περισσότεροι από τους μισούς εργαζομένους κάποια στιγμή στη ζωή τους σκέφτηκαν να σκοτώσουν κάποιον που τους νευριάζει υπερβολικά.

Όμως, όπως αναφέρει η εν λόγω Δρ. στην Εγκληματική Ψυχολογία, η φαντασίωση των λεπτομερειών ενός πιθανού φόνου δεν είναι απαραίτητα κακή διαδικασία, αφού η σκέψη από μόνη της κάνει τους υπαλλήλους να νιώθουν εμπάθεια για τους ανωτέρους τους.

«Δημοφιλείς στόχους αποτελούν τα αφεντικά, οι πρώην και η λίστα δεν έχει τέλος, όπως και η φαντασία των εργαζομένων», ανέφερε η Shaw στο Cheltenham Science Festival και περιέγραψε τη φαντασίωση ενός φόνου ως μια εξάσκηση στην εμπάθεια:

«Σκέφτεσαι τη διαδικασία, βάζεις κάτω τις επιπτώσεις, φαντάζεσαι πώς θα ήταν αν το έκανες πραγματικά και – μαντέψτε ποια είναι η τελική απόφαση: δεν θες να το κάνεις γιατί προφανώς και δε θες να υποστείς τις συνέπειες», ανέφερε.

Σύμφωνα με την Shaw τα ανθρώπινα όντα έχουν αναπτύξει σε τέτοιο βαθμό την νοημοσύνη τους έτσι ώστε να μπορούν να σχεδιάζουν και να προβλέπουν τις επιπτώσεις μιας συγκεκριμένης συμπεριφοράς.

«Οι φαντασιώσεις και οι ασκήσεις εμπάθειας είναι απαραίτητες για να παίρνουμε σωστές αποφάσεις, ιδιαίτερα σε καταστάσεις που ο χρόνος μας πιέζει», πρόσθεσε.

Πηγή.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Πρέπει να εμπιστεύεσαι και να πιστεύεις τους ανθρώπους, αλλιώς η ζωή γίνεται ανυπόφορη."

Άντον Τσέχωφ, 1860-1904, Ρώσος συγγραφέας

  • 1895 - Αρχίζουν οι μεγάλες σφαγές των Αρμενίων στη Κωνσταντινούπολη και γενικότερα στη Τουρκία
    1914 - Ενώ μαίνεται ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, οι γερμανικές δυνάμεις νικούν τους Ρώσους στη μάχη του Σταλουπόνεν

© 2002-2019 MEDIA2DAY