ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΚΑΡΙΕΡΑ

Πώς θα βρω δουλειά στην Ελλάδα

Βρέθηκες χωρίς εργασία και έχεις πελαγώσει; Δες με λίστα με τα απλά πράγματα που πρέπει να κάνεις για να ξαναμπείς στο κυνήγι με αξιώσεις.

Πώς θα βρω δουλειά στην Ελλάδα

Ενίσχυσε το βιογραφικό σου

Πρώτο και κυριότερο βήμα για να ξεκινήσεις την αναζήτηση δουλειάς είναι το βιογραφικό σου. Προσάρμοσέ το κατά περίσταση δίνοντας έμφαση σε στοιχεία που θα μετρήσουν περισσότερο στη δουλειά για την οποία στέλνεις, φρόντισε να υπάρχει μία μεστή περίληψη της πορείας σου μέσα από την εργασιακή και εκπαιδευτική σου εμπειρία, μη βάζεις σάλτσες και πρόσθεσε ποσοστά, νούμερα επιδόσεών σου και επιτευγμάτων σου σε προηγούμενες δουλειές, που δείχνουν με άμεσο και μη φλύαρο τρόπο την ποιότητα της δουλειάς σου.

Διάβασε περισσότερα για την «ενδυνάμωση» του βιογραφικού σου εδώ.

Ψάξου με τον ΟΑΕΔ

Εκτός από το επίδομα, προσφέρει τη δυνατότητα επαφής με εργασιακό σύμβουλο που θα σου προτείνει πράγματα που πιθανώς να μην είχες σκεφτεί. Επίσης, κατά καιρούς «τρέχει» διάφορα προγράμματα που επιδοτούν ανέργους για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και προγράμματα απασχόλησης ανέργων στο Δημόσιο. Δεν χάνεις κάτι να τσεκάρεις αραιά και πού στην κατηγορία «Νέα». 

Τα διαδικαστικά της αποστολής

Ξεκοκκάλισε σελίδες όπως το xe.gr, το Skywalker, το Neuvoo, το Kariera, και το proson.gr. Αν πάλι σε ενδιαφέρει μια θέση στο Δημόσιο, αρκετά χρήσιμο site είναι το diorismos.gr.

Επί (μορφώσου)

Αν κατάφερες να κάνεις οικονομίες και έχεις κάποια χρήματα στην μπάντα, επένδυσέ τα για να πάρεις κάποια πιστοποίηση στον τομέα σου ή σε κάποιον τομέα που να έχει ζήτηση. Οι κλάδοι του τουρισμού, της υγείας, της ενέργειας, της ναυτιλίας, της γεωργίας και της ψηφιακής τεχνολογίας θεωρούνται γρήγορα ανερχόμενοι στην Ελλάδα της κρίσης σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Χρησιμοποίησε τα social media

Το Facebook, και το Twitter για πιο casual παρουσία, και το LinkedIn για μια πιο επίσημη, είναι πολύτιμα όπλα στα χέρια σου έτσι ώστε να επικοινωνήσεις αλλά και να συνδεθείς με μελλοντικούς εργοδότες και πελάτες. Στο Facebook συγκεκριμένα θα βρεις αρκετά γκρουπ όπου ποστάρονται αγγελίες, όπως αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ο κόσμος δεν είναι ένα θλιβερό μέρος, είναι απλά μεγάλο."

Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, 1930-, Γάλλος σκηνοθέτης

  • 1819 - Ο Αλή Πασάς αναγκάζει τους κατοίκους της Πάργας να εκπαυριστούν στην Κέρκυρα και σε άλλα Επτάνησα.
    1839 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
    1882 - Πεθαίνει ο Κάρολος Δαρβίνος, άγγλος φυσιοδίφης, θεμελιωτής της Θεωρίας της Εξέλιξης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY